«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας το «Ηλιος»

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Δ.Ο.Μ. -ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 22:00

Να παγώσει κάθε διαδικασία που αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος στέγασης προσφύγων «Ηλιος», σε διαμερίσματα της Λάρισας, ζήτησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, από στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που τον επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε έντονος προβληματισμός σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα, με τον δήμαρχο να επισημαίνει γι’ άλλη μια φορά ότι η πόλη της Λάρισας έχει κάνει το χρέος της απέναντι σ’ αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα, καθώς ήδη φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων σε διαμερίσματα στον αστικό ιστό της, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία».

Επισήμανε δε, πως ένα πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα στη Λάρισα δεν μπορεί να γίνεται εν αγνοία του Δήμου και χωρίς την εμπλοκή του, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε αυτό το θέμα.

Το στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος «Ήλιος» στην Ελλάδα κ. Μίλαν, ενημέρωσε τον δήμαρχο για τον σχεδιασμό του προγράμματος, που αφορά στη στέγαση προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας – κατέχοντες άσυλο, καθώς και για άλλες δράσεις που αναπτύσσονται παράλληλα με αυτό και στόχο έχουν την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Μία από αυτές τις δράσεις είναι μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες, τα οποία υλοποιούνται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), με την ευθύνη του Δ.Ο.Μ.

Η συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη συμφωνία, μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ διαφαίνεται να παγώνει προσωρινά η υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιος» στη Λάρισα, καθώς ορίστηκε νέα συνάντηση μεταξύ τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από είκοσι περίπου ημέρες.

Στο μεσοδιάστημα, ο δήμαρχος Λαρισαίων θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ενώ αντίστοιχα θα έχει επαφές με θεσμικά όργανα όπως η ΚΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνάντηση, από πλευράς του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Δεληγιάννης καθώς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ. Σωτήρης Βούλγαρης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass