«Χτύπησε καμπανάκι» στην Ελασσόνα!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ *ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ *«ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ…«ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ» ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 20:00

Φαίνεται πως «χτύπησε καμπανάκι» για τα καλά στην Ελασσόνα το προχθεσινό sms της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις οδηγίες για τον κορονοϊό αλλά και τα ηχηρά μηνύματα του πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης για το μείζον θέμα των ημερών, και όχι μόνο.

Από χθες το πρωί ήταν εμφανής η περιορισμένη –έως και ανύπαρκτη σε κάποιες ώρες της ημέρας– κίνηση στα στέκια, στην αγορά, στα καταστήματα, στα καφέ της πόλης. Ανάλογη η εικόνα και στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Ελάχιστοι οι ηλικιωμένοι που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Ελασσόνας. Αλλά και, όπως έδειχνε μια φευγαλέα ματιά σε νεανικά στέκια, οι… «αδειούχοι» μαθητές φαίνεται πως «μαζεύτηκαν» στα σπίτια τους… σε αντίθεση με την πρώτη μέρα κλεισίματος των σχολικών μονάδων.

Ο λίγος κόσμος, κάποιοι άνθρωποι της αγοράς έδειχναν προβληματισμένοι και ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ζοφερό σκηνικό και για το τι τους ξημερώνει αύριο.

«Δεν έχω δει καμιά φορά την Ελασσόνα τόσο άδεια από κόσμο…» ψέλλισε στην «Ε» ο Θ.Δ., άνθρωπος της Ελασσονίτικης «πιάτσας». «Είχα να δω τόσο άδεια Ελασσόνα από τη μέρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην ΠΑΠ της Ελασσόνας, πριν κάποια χρόνια…», υπενθύμισε ο Β. Μ.

«Συνολικός τζίρος 48 ωρών για το ταξί, μόλις 3,5 ευρώ! Αλήθεια, ποιος θα μας βοηθήσει σε όλο αυτό;», αναρωτήθηκε ο ταξιτζής Μ.Ι.

«Είναι καιρός ευθύνης για όλους μας. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και όχι πανικός, για μικρούς και μεγάλους». «Δεν κάνουμε εξυπνάδες, δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία». «Να σταματήσουμε να είμαστε ανεύθυνοι. Δυστυχώς, με τις συμπεριφορές τους, κάποιοι τρέχουν να φθάσουν γρήγορα στη γειτονική μας Ιταλία!». «Δεν είναι όλες οι ώρες το ίδιο. Να ξυπνήσουμε!». «Καιρός να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις επαφές μας». «Είναι πανδημία! Αυτό τα λέει όλα…», «κατέθεσαν» χθες στην «Ε» Ελασσονίτες.

Υπενθυμίζεται πως με χθεσινή ανακοίνωση ο Δήμος Ελασσόνας, που ήδη «πάγωσε» όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, παρακαλεί τους κατοίκους να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις επείγοντος χαρακτήρα.

Ακόμη, η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας για την πρόληψη του κορονοϊού, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος θα παραμένουν ανοικτά για το κοινό από 10 π.μ. έως 12 μ.».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass