Σε οριακή καμπή η «Παιδική Στέγη» Λάρισας

*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΟ 11ΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ *ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΟΙ 8 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ «ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2020 22:14
Η ίδια η ύπαρξη της «Παιδικής Στέγης» Λάρισας τίθεται σε δοκιμασία Η ίδια η ύπαρξη της «Παιδικής Στέγης» Λάρισας τίθεται σε δοκιμασία

Κρίσιμη προδιαγράφεται η κατάσταση για το μέλλον της ιστορικής «Παιδικής Στέγης» Λάρισας, που φιλοξενεί σήμερα 63 παιδιά προνηπιακής ηλικίας, μετά τις παραιτήσεις αρχικά της προέδρου και ακολούθως και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνική Μέριμνα-Παιδική Στέγη.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Παιδική Στέγη να παραμείνει ακυβέρνητη…» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι οκτώ εργαζόμενες (νηπιαγωγοί, καθαρίστριες και μαγείρισσα), ζητώντας «να εγκύψουν άμεσα στο σοβαρότατο πρόβλημα ο δήμαρχος Λαρισαίων και το σύνολο όλων των δημοτικών συμβούλων».

Παράλληλα, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του Σωματείου (74 στο σύνολό τους) για την πορεία του, καταθέτοντας και επισήμως τις παραιτήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει την ίδια μέρα εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Οι υποψηφιότητες ενδιαφερομένων για το νέο Δ.Σ. θα κατατεθούν στη διάρκεια της συνέλευσης.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, την ομαλή λειτουργία της Παιδικής Στέγης απειλούν οικονομικά προβλήματα, καθώς οι επιχορηγήσεις που λαμβάνει το Σωματείο -ως φιλανθρωπικού χαρακτήρα- δεν επαρκούν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας της.

Η συνέχεια της μακρόχρονης πορείας της -από το 1948- θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα εκδηλώσουν τα μέλη του Σωματείου να συγκροτηθεί νέα διοίκηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ελληνική Μέριμνα» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο διατηρεί τον Παιδικό Σταθμό «Παιδική Στέγη» (τμήματα προνηπίων), όπου μέχρι το 2018 λειτουργούσαν και τμήματα νηπιαγωγείου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Φιλανθρωπικό Σωματείο, κατόπιν της παραίτησης της προέδρου του Δ.Σ., συγκαλεί έκτακτη συνέλευση των μελών του και προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στον χώρο της Παιδικής Στέγης. Μεταξύ άλλων σημειώνει τα ακόλουθα: «Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνέλευση πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό, να είναι τακτοποιημένα με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του σωματείου, δύνανται δε να εκπροσωπηθούν, σε περίπτωση απουσίας τους, από ένα άλλο μέλος, με έγγραφη εξουσιοδότηση. Πλείονα του ενός απουσιαζόντων μελών δεν δύνανται να εκπροσωπηθούν από το αυτό πρόσωπο.

Όποιοι εκ των μελών επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα δύνανται να το πράξουν κατά την ημέρα των εκλογών και για μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδριάσεως, ήτοι ως τις 6.30 μ.μ., οπότε και θα ξεκινήσει η ψηφοφορία».

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 19 Μαρτίου και ώρα 17:30 στον ίδιο τόπο».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ…

«Είμαστε απλήρωτες για 10 μήνες…» υποστηρίζουν σε επιστολή τους στην «Ε» οι εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης Λάρισας και εκφράζουν φόβους

«πως υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος η Παιδική Στέγη να παραμείνει ακυβέρνητη».

«Το λιγότερο άδικα» κρίνουν παράλληλα τα σχόλια που αναφέρει στην παραίτησή της η απερχόμενη πρόεδρος του Σωματείου και απαντούν: «Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας την ανακοίνωση της απερχόμενης προέδρου της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης, την οποία βέβαια μας είχε εξαγγείλει την Πέμπτη στις 5-3-2020, στη Γενική Συνέλευση της “Ελληνικής Μέριμνας- Παιδικής Στέγης”, όπου και ανακοίνωσε για πρώτη φορά την παραίτησή της.

Η κ. Αγγελική Σιτρά έχει το δικαίωμα σαφώς να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου για προσωπικούς λόγους. Αλλά τα σχόλιά της σχετικά με εμάς, τις 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, είναι το λιγότερο άδικα, ειδικά εφόσον η απερχόμενη πρόεδρος επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις αναφορές της αυτές προς εμάς.

Αντιθέτως, εμείς σεβόμενες τα 8 έτη της κοινής μας πορείας, την ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας και σημειώνουμε τα παρακάτω:

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά και που η «οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό», είμαστε σήμερα απλήρωτες για 10 μήνες - οι 7 εξ ημών και η 8η για 6 μήνες.

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά και που η «οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό», εργαζόμαστε ακόμη και σήμερα χωρίς να πληρωνόμαστε, με τις οφειλές από τους μη καταβληθέντες μισθούς μας να ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 57.624,40 ευρώ.

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά και που η «οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό», προσφέρουμε καθημερινά κι ανελλιπώς την εργασία μας με μοναδικό γνώμονα την αγάπη και το συμφέρον των 63 παιδιών και των οικογενειών τους, παρόλο που είμαστε απλήρωτες αυτή τη στιγμή για 10 μήνες.

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά, που η “οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό” καταφέραμε με τη συνδρομή και ενέργειες των Πληρεξούσιων Δικηγόρων μας κ. Σταυρούλας Ντούλιου – κ. Ευάγγελου Κουδωνά να μειώσουμε τους οφειλόμενους μισθούς σε αυτούς των 10 μηνών από 17 μήνες που ήταν τα έτη 2018-2019 .

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά, που η “οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό”, είχαμε πάρει πριν από έναν μήνα τη διαβεβαίωση της απερχόμενης προέδρου πως θα πορευτούμε μαζί για το καλό της Παιδικής Στέγης ύστερα από κοινή μας συνάντηση. Αντ’ αυτού η απερχόμενη πρόεδρος επέλεξε να παραιτηθεί χωρίς πρώτα να μας ενημερώσει για την κίνησή της αυτή. Δικαίωμά της.

Εμείς οι 8 εργαζόμενες της Παιδικής Στέγης, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» την κ. Σιτρά, που η “οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό”, ζητούμε από τον αξιότιμο δήμαρχο Λαρισαίων και από το σύνολο όλων των δημοτικών συμβούλων να εγκύψουν άμεσα στο σοβαρότατο πρόβλημα της ιστορικής Παιδικής Στέγης, δεδομένου πως υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος η Παιδική Στέγη να παραμείνει ακυβέρνητη.

Δηλώνουμε πως το μοναδικό μας μέλημα είναι το συμφέρον των 63 παιδιών της Παιδικής Στέγης και των οικογενειών τους.

Η απερχόμενη πρόεδρος, που «πικράναμε πολύ με τη συμπεριφορά μας» και που η «οικονομική στενότητα μας θολώνει το μυαλό» δήλωσε πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της απέναντί μας και νιώθει μεγάλη απογοήτευση και πικρία. Η δική μας είναι μεγαλύτερη. Ίσως τελικά να φταίει το γεγονός πως είμαστε απλήρωτες με οικονομική στενότητα. Ίσως τελικά πράγματι να φταίει το θολωμένο μας μυαλό».

Την επιστολή υπογράφουν οι εξής εργαζόμενες: Βασιλική Πατσαβούδη, Στυλιανή Νάκα, Μαρία Τόλια, Σταυρούλα Ζαφειροπούλου, Ελευθερία Τσίλα, Μαρουδιά Δημάκη, Ελένη Βαρνά και Σταρούλα Κωσταρέλλου.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass