Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 15:12

Αποχή Λαρισαίων δικηγόρων  για το «αγωγόσημο»

Αύριο Τρίτη με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου 

Την αποχή των Λαρισαίων δικηγόρων από τα καθήκοντά τους αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας υιοθετώντας την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Οι Λαρισαίοι δικηγόροι θα μετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση  του δικηγορικού σώματος, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές και μάλιστα με αναδρομική ισχύ» απόφαση που όπως είχε σημειωθεί και στο παρελθόν, λόγω κόστους, «εμποδίζει» την πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Από τον ΔΣΛ διευκρινίζεται πως στα γραφείου του Συλλόγου θα υπάρχει κατάλογος δήλωσης συμμετοχής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ολομέλεια των Προέδρων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αύριο Τρίτη και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τραπέζης Πειραιώς στην Θεσσαλονίκη.    

***

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΕΜΠΩΝ: Σεμνός και αταλάντευτος αγωνιστής

της αριστεράς ο Ν. Χατζής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως είναι «μεγάλη η θλίψη μας, για τον θάνατο του συναγωνιστή μας Νίκου Χατζή. Ο Νίκος Χατζής υπήρξε ένας σεμνός και αταλάντευτος αγωνιστής της αριστεράς, που έδινε το παρών του σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών, όπου υπηρεσιακά ανήκε, αλλά και σε κάθε κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του ΠΑΜΕ.

Υποστηρικτής και συνοδοιπόρος όλης της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, συνέβαλε ουσιαστικά τόσο με την παρουσία του όσο και με τη φωνή και την κιθάρα του, σε όλες τις εκδηλώσεις αγώνα και γιορτής.

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις αγαπημένε μας σύντροφε Νίκο, γίνεται ακόμα πιο βαρύ για την αγαπημένη σου οικογένεια, που θα πορευτεί πλέον χωρίς εσένα. Όμως το αντιστάθμισμα όλης αυτής της θλίψης, εξισορροπείται με το ήθος και την αγωνιστικότητά σου, που αφήνεις παρακαταθήκη σε όλους μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου γης των Γόννων που σε σκεπάζει και που σε κάνει να περνάς στον χώρο των αθανάτων».

***

 

Διανομή τροφίμων σε Νίκαια και Πλατύκαμπο

Από τον Δήμο Κιλελέρ ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σήμερα Δευτέρα, διανομή τροφίμων, στους δικαιούχους  ΤΕΒΑ  οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό  Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να λαμβάνουν τρόφιμα και λοιπά είδη υλικής βοήθειας .

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι φαγώσιμα, φρούτα, είδη ατομικής και οικιακής καθαριότητας. Η διανομή για όλους  τους δικαιούχους θα γίνει τις ώρες 8.30 – 14.00 στους παρακάτω χώρους:

ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ:  Δημαρχείο Πλατυκάμπου 08.30 – 11.30.

ΝΙΚΑΙΑ:  Πολιτιστικό Κέντρο 12.00 – 14.00.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν με το ΑΜΚΑ σε επίσημο δημόσιο έγγραφο ή  την αρχική αίτηση τους στο ΚΕΑ για την παραλαβή των προϊόντων, μόνο στην ορισθείσα  ημερομηνία, καθόσον δεν θα υπάρξει άλλη μέρα διανομής .

Όταν υπάρχει αδυναμία προσέλευσης του δικαιούχου, μπορεί να παραλάβει άλλο άτομο τα προϊόντα με την προσκόμιση εξουσιοδότησης με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής  από Δημόσιο φορέα.

***

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα διεξάγει εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., στο οικογενειακό κέντρο «Χατζάκος» στην Αγιά (πλατεία Φιλύρων).

***

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα

Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και έφυγε παρασύροντας τον υπάλληλο του πρατηρίου

Υπό την επήρεια αλκοόλ βρέθηκε να οδηγεί ένας 38χρονος Γεωργιανός ο οποίος δεν διέθετε κιόλας δίπλωμα οδήγησης. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο 38χρονος μαζί με δύο ακόμη 35χρονους ομοεθνείς του, νωρίτερα είχαν βάλει βενζίνη σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου όχι μόνο δεν την πλήρωσαν αλλά φεύγοντας όπως - όπως παρέσυραν τον 23χρονο υπάλληλο του βενζινάδικου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΕτΔ" στη 1.30 χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών, στην περιοχή του Ευαγγελισμού και στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων σταμάτησαν για έλεγχο το επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις υπήκοοι Γεωργίας. 

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο 38χρονος βρέθηκε να οδηγεί χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητος οδηγού και μάλιστα υπό την επήρεια αλκοόλ για να συλληφθεί όπως συνελήφθησαν στη συνέχεια και οι άλλοι δύο ομοεθνείς του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα.

Αφού όπως αποδείχθηκε από την έρευνα αστυνομιών του ΑΤ Τεμπών, οι τρεις συλληφθέντες μισή ώρα νωρίτερα είχαν σταθμεύσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί τη εθνικής οδού, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων στο ύψος της Νίκαιας.

Εκεί ανεφοδίασαν το αυτοκίνητό τους με βενζίνη αξίας 70 ετών. Βενζίνη την οποία όχι μόνο δεν πλήρωσαν αλλά φεύγοντας όπως - όπως παρέσυραν με το αυτοκίνητό τους τον 23χρονο υπάλληλο του πρατηρίου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Από την έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε άγνωστη χημική ουσία που στάλθηκε προς εξέταση, ενώ οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass