Κ. Σκανδαλίδης: Χρειάζεται καινούρια στρατηγική

Δήλωσε στην κοπή πίτας της Δ.Ο. Ελασσόνας ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ *Τιμήθηκαν πρώην έπαρχοι και δήμαρχοι της Επαρχίας Ελασσόνας

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 20:51

«Να ξαναγίνει το Κίνημα ένα κίνημα βάσης και συλλογικής ευθύνης. Ανάσταση γρήγορη και αποφασιστική.

Η χώρα χρειάζεται νέο ρεύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Αυτά επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής – πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην πολιτική εκδήλωση της Δ.Ο. Ελασσόνας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, στη σάλα του κέντρου «Φαντασία».

Στην αρχή της πολιτικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Οργάνωσης Ελασσόνας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, που ευλόγησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα απηύθυναν ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Ελασσόνας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ Κώστας Μουσιός και η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης έκανε λόγο για «αυτόνομη και δημιουργική δύναμη που έρχεται για να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας».

Δεν πέρασαν απαρατήρητες οι συχνές αναφορές του στους όρους «συλλογική συνείδηση», αλλά και «καινούρια στρατηγική».

«Σταχυολογώντας» από την ομιλία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ – βουλευτή του ΚΙΝΑΛ – πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη:

«Αυτή η παράταξη πρέπει να ξαναβρεί τη δύναμη να προσφέρει λύσεις, να αποδείξει ότι σε μια δύσκολη εποχή σαν τη σημερινή ξανανοίγεται ένας δρόμος. Πρέπει να αποδείξεις στον λαό ότι του είσαι χρήσιμος και ότι δεν πρόδωσες τα ιδανικά του.

Υπάρχει μια αισθαντική σχέση που έχει ο καθένας μας με αυτήν την παράταξη.

Να μην μιλάμε μόνο για το χθες. Υπάρχει αγωνία για το αύριο.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμη το τι περάσαμε τα τελευταία χρόνια. Ο λαός μας έγινε μοιρολάτρης. Ο λαός που έχει ταυτόχρονα μια βαθιά συνείδηση, που πρέπει να μπει σε μια νέα στρατηγική, που βλέπει την Ελλάδα που ήταν το επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων να μην παίζει τον ρόλο που έπαιζε.

Νιώθετε μέσα σας έναν χαμηλόφωνο πατριωτισμό που πρέπει να ξαναγεννηθεί.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Αλήθεια, τι κερδίσαμε από τις επισκέψεις δύο πρωθυπουργών μας στην Αμερική; Τι επαναδιαπραγματευθήκαμε με τη Δύση; Θα έπρεπε να απαιτήσουμε πράγματα που να έχουν σχέση όχι μόνο με την αποτρεπτική μας δύναμη, αλλά και με την ισχυρή διπλωματική υποστήριξη στα δίκαια της χώρας μας.

Χρειάζεται λογική και όχι συναίσθημα και καινούρια στρατηγική.

Σας καλώ να αναλογιστούμε τη συλλογική μας συνείδηση και το τι θα προσφέρει στην πατρίδα η παράταξή μας. Εμείς κάναμε τις αλλαγές. Εμείς είμαστε οι προοδευτικοί και οι άλλοι οι συντηρητικοί. Πρέπει να ξαναγίνει το Κίνημα, ένα κίνημα βάσης και συλλογικής συνείδησης.

Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Δεν κυβερνιέται η χώρα χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μεγάλες αστείρευτες δυνάμεις.

Να γνωρίζετε ότι στο Κίνημα Αλλαγής γίνεται σοβαρή δουλειά σε βάθος, που σύντομα θα φέρει αποτελέσματα.

Έρχεται το ΚΙΝΑΛ για να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και του λαού. Είμαστε απαραίτητοι ως πρωτοπόροι. Θα ’ρθει άσπρη μέρα και για την πατρίδα μας γιατί εμείς μπορούμε να το αποφασίσουμε…».

Ακολούθησαν, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χειροκροτήματα, οι βραβεύσεις αυτοδιοικητικών (2 πρώην επάρχων και 10 πρώην δημάρχων της Επαρχίας Ελασσόνας), με θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προσφορά τους στον τόπο. Τιμήθηκαν οι:

Πρ. έπαρχοι Ελασσόνας Ζήσης Γιώτσας και Χρήστος Μιχαλές, πρ. δήμαρχος Λιβαδίου Νίκος Καψάλης, πρ. δήμαρχοι Σαρανταπόρου Θεόδωρος Μηνάς και Θεόδωρος Λιάπης, πρ. δήμαρχος Ολύμπου Κώστας Σιαμάτρας, πρ. δήμαρχος Ποταμιάς Γιάννης Τσούτσος, πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας Πέτρος Χατζήνας, Βασίλης Αγοράστης, Λάζαρος Μεταξιώτης, Βασίλης Φαρμάκης και Γιώργος Πασχόπουλος.

Ανάμεσα στις παρουσίες της εκδήλωσης, εκτός των προαναφερομένων ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Κώστας Καραμπάτσας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τολίκας, μέλη της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Λάρισας, πολιτευτές, συνδικαλιστές και φορείς της περιοχής.

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass