×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/239163

Αφιερωμένη στην αγροτική παραγωγή η 45η επέτειος του ΠΑΣΟΚ

ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ - ΚΙΛΕΛΕΡ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2019 22:17
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των στελεχών του ΚΙΝΑΛ Λάρισας Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των στελεχών του ΚΙΝΑΛ Λάρισας

«Ο εορτασμός της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη, των 45 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ Φώφη Γεννηματά, να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λάρισα και να αφιερωθεί στην ανάπτυξη της υπαίθρου με αιχμή την αγροτική παραγωγή».

Αυτά δήλωσαν, μεταξύ άλλων, τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ν.Ε. στη Λάρισα, ενώ μίλησαν ακόμη για τον συμβολισμό της εκδήλωσης και παρουσίασαν το πρόγραμμα, από το οποίο ξεχωρίζει η παρουσία της Φώτης Γεννηματά στην πόλη.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στην αγροτική παραγωγή και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ παρουσίασαν τις αρχές και το όραμα της Παράταξης για τη γεωργία.

Λ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Στην ομιλία της η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στην παρουσία της Φ. Γεννηματά στις εκδηλώσεις, τονίζοντας τα εξής: Είναι σημαντική η απόφαση της πρόεδρου του Κινήματος να συνδέσει την έλευσή της με τον ιστορικό χώρο του Κιλελέρ, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγρότη. Είναι μια πολιτική πράξη με σοβαρό ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο την ιστορική μνήμη και αποδίδει τιμή στους αγώνες της αγροτιάς, συνδέει την προώθηση των αγροτικών θεμάτων με την ανάπτυξη της υπαίθρου και αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη χάραξης μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα. Η παρουσία μίας πολιτικού αρχηγού στο Κιλελέρ, αποτελεί επίσης μια απάντηση στην υποβάθμιση που τα τελευταία χρόνια ζούμε στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των αγροτών».

ΣΤ. ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Στέλιος Τσιάκαλος υποστήριξε πως «η σύνδεση της επετείου με την έλευση της προέδρου του Κινήματος στο Κιλελέρ και στο Μνημείο του Αγρότη, είναι μια πολιτική κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς η ιδιαίτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους κατοίκους της υπαίθρου είναι ιστορική, βαθιά και σταθερή, ενώ εκφράζεται και η βαθιά πίστη μας ότι η ανάπτυξη της υπαίθρου είναι ο βασικός μοχλός που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη που επιζητούμε για τη χώρα».

Β. ΕΞΑΡΧΟΣ

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Έξαρχος μίλησε για την ταυτότητα που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική γεωργία: Θέτουμε στον δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες πολιτικές μας όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται στο "ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ". Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε η ελληνική γεωργία να αποκτήσει ταυτότητα και από μια γεωργία χαμηλού κόστους να μετατραπεί σε μια γεωργία με βάση την ποιοτική παραγωγή. Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα και την καινοτομία θα αποτελέσουν διαβατήριο επιτυχίας εξωστρεφών και εξαγωγικών επιχειρηματικών δράσεων. Παραγωγικές πρωτοβουλίες με σύγχρονη αντίληψη και νοοτροπία, με υγιές επιχειρηματικό πλάνο, που ανοίγουν νέους δρόμους. Καινοτόμοι αγρότες κάθε ηλικίας, παράγουν γνώση, εξελίσσουν την αγορά, πετυχαίνουν στόχους σημαντικούς για τους ίδιους και την τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα κίνητρα για τη στήριξη των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασαν τα μέλη της Κ.Ε. του Κινήματος κ.κ. Φρ. Σαμαρίνα, Ελ. Μπουζάνη και περιλαμβάνει: 12:00 Κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά στο «Μνημείο του Αγρότη» στο Κιλελέρ. 12:30 Συνάντηση-καφές με αγροτικά και τοπικά στελέχη στο χωριό Κιλελέρ. 19:30 Εκδήλωση στον χώρο έμπροσθεν του Αρχαίου Θεάτρου στη Λάρισα.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Βασ. Κεγκέρογλου συντονιστής ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ, γραμματέας Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής.

Συζήτηση με Θέμα: «Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Ύπαιθρο, την Αγρότισσα και τον Αγρότη: Αποτίμηση, προκλήσεις και προοπτικές. Συντονιστής: Μιχάλης Τζελέπης μέλος ΚΠΕ.

Ομιλητές: Μ. Γαρδικιώτης, γενικός γραμματέας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Δραγατσίκης: αγελαδοτρόφος παραγωγής Β. Έξαρχος: Πρ. πρόεδρος ΕΛΓΑ, Ντ. Μπλιάτσιος : Γεωπόνος-μελετητής, Απ. Πάνας: Υπεύθυνος Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής για την Αγροτική Ανάπτυξη.

Προβολή Video: Ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στο μεταξύ μια μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη, στην εκδήλωση της Τρίτης, καθώς σχεδιάζει να οργανώσει ένα πρωτότυπο γεγονός που θα φέρει σε επαφή τη Φώφη Γεννηματά, τα στελέχη και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με τους παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής, προβάλλοντας την παραγωγική δύναμη του νομού. Μάλιστα, αυτά τα ίδια προϊόντα θα αποτελέσουν το γεύμα που η ίδια θα παραθέσει προς τιμήν της προέδρου.

Γ. Ρούστας

Gallery άρθρου

{gallery}239163{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass