«Πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης η Λάρισα»

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΩΛ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2019 22:15

Μια εικόνα της Λάρισας του… μέλλοντος, περιέγραψε χθες από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης ο επανεκλεγείς δήμαρχός της κ. Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο της εκδήλωσης ορκωμοσίας των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, οι εκατοντάδες πολίτες άκουσαν τον κ. Καλογιάννη να θέτει ως στόχο της ερχόμενης θητείας να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, εξηγώντας πως η υλοποίηση του σχεδίου της δημοτικής αρχής θα επιτρέψει στην πόλη να ολοκληρώσει τις βασικές της υποδομές που θα τη μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τα μέλη των κοινοτήτων, θα τιμήσουν την ψήφο των πολιτών. Χαρακτήρισε τη νέα δημοτική περίοδο, ως φυσική εξέλιξη και συνέχεια της θητείας που ολοκληρώθηκε και κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την πορεία της Λάρισας στο μέλλον.

Τόνισε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Λάρισα αλλάζει και πως παίρνει χαρακτηριστικά σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης. Μίλησε για «το κοινό όραμα» που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε μια πόλη που «συνδυάζει την ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος. Που εξασφαλίζει την ποιότητα της ζωής με την άριστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δίνει δυνατότητες στη γνώση και εργαλεία για να περάσουμε από το ατομικό στο συλλογικό. Που στηρίζει τους αδύναμους, προωθεί την επιχειρηματικότητα, εμπεδώνει το συναίσθημα της ασφάλειας, βελτιώνει τους ορίζοντές μας με την πολιτιστική δράση και μας κάνει να εκτιμούμε την αξία της ζωής και της άμιλλας μέσα από ένα ισχυρό αθλητικό κίνημα, με σύγχρονες υποδομές».

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης πενταετίας ανέφερε πως λειτούργησε οργανωμένα, με πρόγραμμα και με περίσσευμα δημοκρατίας και γι’ αυτό τους ευχαρίστησε.

Ως στόχο έθεσε να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης καθώς «η υλοποίηση του σχεδίου μας θα επιτρέψει στη Λάρισα να ολοκληρώσει τις βασικές της υποδομές που θα τη μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο κέντρο και τις συνοικίες, την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, την ενίσχυση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, την ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου και του Προσκηνίου Πολιτισμού - Θεάτρου ΟΥΗΛ.

«Έχουμε μπροστά μας, επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσουμε θεσμούς που παράγουν εξωστρέφεια και αναζωογονούν την τοπική οικονομία» είπε προσθέτοντας ότι η Λάρισα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός με τη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου βάζοντας στην ομιλία του και το θέμα του συνεδριακού τουρισμού.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές που επήλθαν στην Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη», όπως συμπληρώθηκε από τη νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και το γεγονός πως διαμορφώνει νέο τοπίο στην Αυτοδιοίκηση, με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση συναινέσεων και συγκλίσεων, υπογράμμισε πως «θα είμαστε ανοικτοί και σε προτάσεις και σε ιδέες».

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την προ ημερών συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων και έστειλε το μήνυμα πως θα λειτουργήσει ως δήμαρχος όλων των Λαρισαίων.

Εν κατακλείδι ο κ. Καλογιάννης είπε πως επιδιώκεται η ενότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου υπογράμμισε πως θα μπούνε στην άκρη ό,τι εμπόδια υπάρχουν για το καλό της πόλης, καθώς «Η Λάρισα είναι το σπίτι μας» θέτοντας ως στόχο του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, πράσινη και ασφαλής. Πρόσθεσε πως θα τιμήσουν ως παράταξη την εντολή των πολιτών κάνοντας σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση στέλνοντας το μήνυμα πως «θα είμαστε μαζί με τους πολίτες».

Εν συνεχεία ο εκπρόσωπος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Πέτρος Κρίκης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό που η παράταξή του είναι η τρίτη δύναμη στον Δήμο. Δεσμεύτηκε πως «θα βρισκόμαστε στο πλευρό του λαρισαϊκού λαού και θα αγωνιζόμαστε απέναντι σε κάθε μέτρο και νόμο που υποβαθμίζει τη ζωή του, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» κ. Παναγιώτης Γούλας διευκρίνισε πως αν και αρχικά το μήνυμα των εκλογών ήταν το «συνεργαστείτε», επήλθαν αλλαγές από τη νέα κυβέρνηση με αποτέλεσμα «οι πολίτες με άλλο νόμο ψήφισαν και με άλλον νόμο θα κυβερνηθούν» σχολιάζοντάς το ως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Έστειλε ωστόσο μήνυμα συνεργασίας για μια σύγχρονη Λάρισα.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» κ. Νίκος Γαμβρούλας τόνισε πως θέματα του Δήμου δεν πρέπει να είναι μόνο τα σκουπίδια, οι λακκούβες και η καθημερινότητα αλλά και ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της πόλης. Στάθηκε στο ζήτημα των σχολών του ΤΕΙ.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κωνσταντίνος Βαϊούλης είπε πως η παράταξή του «δεν ήρθε να γκρεμίσει αλλά και συμπληρώσει το έργο» του Δημοτικού Συμβουλίου με προτάσεις και παρεμβάσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ), Λίτσα Λιακούλη (ΚΙΝ.ΑΛ.), εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, φορέων και συλλόγων της Λάρισας.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass