ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Μια υπογραφή για τους 40 του Αρχαίου Θεάτρου

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2015 0:55
Ο γερανός και στο βάθος οι σκαλωσιές για να τοποθετηθούν οι μεγάλες φωτογραφίες του μνημείου Ο γερανός και στο βάθος οι σκαλωσιές για να τοποθετηθούν οι μεγάλες φωτογραφίες του μνημείου

Μια υπογραφή αναμένεται από την Αθήνα, εδώ κι ενάμιση μήνα, για να μπουν στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, 40 περίπου εργαζόμενοι με συμβάσεις και να ξεκινήσουν οι εργασίες του φετινού καλοκαιριού. Εργασίες, που έχουν προαναγγελθεί, σκόρπισαν ελπίδες ότι προχωρά το έργο και πάλι «πάγωσαν" εν μέσω καύσωνα. Ο γερανός περιμένει στην ορχήστρα του θεάτρου, τα μάρμαρα συγκολλημένα με τιτάνιο και πανέτοιμα, σχεδόν όλα, για να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στη θέση τους, από τον χώρο της ορχήστρας, όπου «περιμένουν» με… υπομονή! Είναι τόσο έντονη η προσμονή, από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Αρχαίο Θέατρο, ώστε νιώθουν σαν να βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης του δρόμου των εκατό μέτρων. Όμως, χωρίς ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Λήγουν και οι παλιότερες συμβάσεις και από βδομάδα, στο θέατρο παραμένουν 5- 6 άτομα, όλο κι όλο.

Η μόνη αλλαγή, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, στον τσιμεντένιο τοίχο των καταστημάτων της δεξιάς πλευράς της οδού Βενιζέλου, όπου ο εργολάβος θα εγκαταστήσει τις μεγάλες φωτογραφίες, από αλουμίνιο, με χαρακτηριστικές εικόνες του μνημείου. Επίσης, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή των είκοσι ενημερωτικών πινακίδων, για το Αρχαίο Θέατρο, που θα τοποθετηθούν σε σημεία της Λάρισας και πέριξ του μνημείου.

Ειδικά, για να προχωρήσουν οι προσλήψεις των σαράντα εργαζομένων, εργάστηκε αόκνως η τριμελής επιτροπή, που κινήθηκε γρήγορα κατάρτισε τους πίνακες, τα μόρια κλπ. και απεστάλησαν στην Αθήνα, για την τελική υπογραφή από το υπουργείο. Όπως όλα σχεδόν, σε αυτή τη χώρα, λόγω των ιστορικών πολιτικών εξελίξεων, πήγαμε πίσω και χάθηκε πολύτιμος χρόνος…

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass