ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

«Όχι στις αυταπάτες και τα αδιέξοδα»

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:01

 

 

«Αυτή η αντιλαϊκή συμφωνία, που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές, φέρνοντας νέα μνημόνια με βάρβαρα μέτρα ακόμα και μετά το “όχι” του δημοψηφίσματος, είναι το αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης και τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, των αυταπατών που είχε και καλλιεργούσε ασύστολα στις λαϊκές συνειδήσεις για τη δυνατότητα μιας δήθεν «φιλολαϊκής πολιτικής» και μιας δήθεν «άλλης πορείας» στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ(μ-λ) επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για την κατάληξη των αδιεξόδων μιας πολιτικής που έκρυβε και συνεχίζει να κρύβει την πραγματική βάρβαρη φύση των ιμπεριαλιστών και τον πραγματικό ρόλο των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η νέα αυτή αντιλαϊκή-αντεργατική συμφωνία αποτελεί την απόδειξη της πλήρους αποτυχίας αυτής της πολιτικής και της κατάρρευσης των αυταπατών για περιθώρια διαπραγμάτευσης με τα ιμπεριαλιστικά γεράκια.

Ο λαός πρέπει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που βρίσκει μπροστά του, από αυτούς που σπέρνουν την απογοήτευση. Πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που του βάζουν όρους και προϋποθέσεις για να αγωνιστεί. Αυτούς που του λένε πως αν δεν αγωνιστεί με τους δικούς τους όρους δεν αγωνίζεται αλλά στηρίζει την κυβέρνηση. Αλλά και αυτούς που είδαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν θετική εξέλιξη για το κίνημα και τον αγώνα. Που είδαν το δημοψήφισμα σαν το «ναό της δημοκρατίας» και βροντοφώναξαν το «όχι» της κυβέρνησης, δημιουργώντας νέες αυταπάτες στον λαό, για λύσεις μέσα από τις κάλπες.

Ο δρόμος που πρέπει να χαράξει ο λαός, είναι αυτός που περνάει μέσα από την οργάνωση νέων αγώνων. Να πιάσει το νήμα από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις της τριετίας '10-'12 και να κατευθυνθεί στη συγκρότηση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης λαού και εργαζομένων για την υπεράσπιση λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ο νέος στόχος που πρέπει να μπει σήμερα είναι ένας νέος λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια και για την ανατροπή των μέτρων και του τρίτου Μνημονίου. Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά της εξάρτησης από ΕΕ – ΔΝΤ- ΝΑΤΟ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass