ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Βάρβαρα μέτρα με το νέο μνημόνιο»

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 7:58

Με αφορμή την ψήφιση του νέου μνημονίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «ψηφίστηκαν σε δύο νομοσχέδια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους «θεσμούς», με σοβαρές επιπτώσεις στις συντάξεις και το οικογενειακό εισόδημα.

Τι περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια: Μείωση του εισοδήματός μας που θα προέλθει μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ σε πάρα πολλά είδη λαϊκής κατανάλωσης (ψηφίστηκε). Μείωση στις συντάξεις μας που θα προέλθει από την αύξηση του ποσοστού κράτησης για την υγεία, όπου προβλέπεται: Για τις κύριες συντάξεις αύξηση από 4% σε 6% στο ποσό της σύνταξης που παίρναμε πριν τις περικοπές του 2010.

Για τις επικουρικές καθιέρωση κράτησης για την υγεία 6% από 0% που είναι σήμερα. Εδώ μας έκαναν χάρη και οι κρατήσεις θα γίνουν στο ποσόν που μας καταβάλλεται σήμερα(ψηφίστηκε). Οι περικοπές αυτές θα ισχύσουν αναδρομικά από 1 Ιουλίου και οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη 2015.

Επιπλέον μείωση θα έχουμε στις επικουρικές, αναδρομικά από 1-1-2015 (το ύψος του ποσοστού δεν έχει ακόμη υπολογιστεί) αφού από τις αρχές του 2015 όλα τα επικουρικά Ταμεία εντάσσονται στο ΕΤΕΑ που ήδη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (περίπου 320 εκατ. ευρώ) και θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο αφού πλέον τα έσοδά του θα προέρχονται μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων (ψηφίστηκε).

Καταργούνται τα κατώτερα όρια των συντάξεων, όσων συνταξιοδοτούνται κάτω των 67 ετών ηλικίας. Κινδυνεύουν και οι συντάξεις αναπηρίας και χηρείας (ψηφίστηκε). Οικονομικός στραγγαλισμός των Ταμείων Κύριας σύνταξης που ανοίγει τον δρόμο για παραπέρα δραματικές περικοπές στις συντάξεις, αφού η κρατική επιχορήγηση «παγώνει» μέχρι το 2021 στα επίπεδα του 2015 ασχέτως αν οι ανάγκες των Ταμείων μεγαλώνουν από την αύξηση των συνταξιούχων και τη μείωση των εσόδων λόγω της μεγάλης ανεργίας (ψηφίστηκε).

Όσον αφορά στη γνωστή απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του 2012 αλλά και μελλοντικές θετικές αποφάσεις δικαστηρίων, συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και «θεσμών», να παρθούν ισοδύναμα μέτρα για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή τους (θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα).

Όσοι συνάδελφοι ρωτούν αν πρέπει να προχωρήσουμε σε αγωγές για τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ, ενημερώνουμε τα μέλη μας και όλους τους συνάδελφους συνταξιούχους ότι η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη με εφαρμογή της από 6-6-2015, δεν έχει αναδρομική ισχύ και καμιά αγωγή που θα κατατεθεί μετά τις ημερομηνίες αυτές δεν μπορεί να είναι απαιτητή. Εξάλλου, σύμφωνα με τα νομικά ισχύοντα, δεν μπορεί Κατώτερο Δικαστήριο να αναιρέσει απόφαση του ΣτΕ. Έρχονται νέο μνημόνιο, νέα βάρβαρα μέτρα, νέες περικοπές».



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass