ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΘΑ «ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ» ΣΤΟΥΣ 41 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ

40άρια στη Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 8:05

 

 

Διαδοχική άνοδος της θερμοκρασίας παρατηρείται από χθες σε όλη την Ελλάδα και στη Λάρισα και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή. Στο αποκορύφωμά της θα φτάσει όμως την Πέμπτη και στη Λάρισα θα προσεγγίσει τους 41 βαθμούς Κελσίου!

Όπως σημειώνει στην «Ε» ο μαθηματικός- μετεωρολόγος κ. Παν. Σκριμιζέας, θα ανεβαίνει και η ελάχιστη θερμοκρασία, που θα φτάσει μέχρι και 25 βαθμούς Κελσίου, δυσχεραίνοντας τον πρωινό δροσισμό, ανθρώπων και σπιτιών. Σε συνδυασμό με την εξασθένιση των ανέμων, συντίθεται η εικόνα ενός θερμού επεισοδίου, που ανταποκρίνεται στον ευρέως χρησιμοποιούμενο όρο «καύσωνας».

Αναλυτικότερα: Σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Π. Σκριμιζέα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38- 39 βαθμούς και αύριο Τετάρτη, είναι πιθανό να αγγίξει τους 40 βαθμούς! Την Πέμπτη, μπορεί να φτάσει μέχρι και 41 βαθμούς! Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει κατά 1- 2 βαθμούς, αλλά αυτό δεν θα ανακουφίσει και πολύ, αφού θα υπάρχει λίγη συννεφιά (συννεφόκαμα) και η μέγιστη ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο, θα επικρατήσουν μελτέμια και η θερμοκρασία θα πέσει στους 35-36 βαθμούς Κελσίου. Την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές τουλάχιστον, θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα. Οι θερμοκρασίες όμως αυτές θα σημειωθούν στον μετεωρολογικό κλωβό και στην πόλη της Λάρισας κι αλλού, η αίσθηση στον άνθρωπο, θα είναι σαν να πρόκειται για μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που θα επικρατήσουν και στην Λάρισα, ο Δήμος Λαρισαίων, ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 29 και 30 Ιουνίου, θα διατίθενται χώροι, για να δροσίζεται το κοινό, ως εξής:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (3ος όροφος).

ΚΑΠΗ: Α ΚΑΠΗ Τσαρούχα 9 Ν. Σμύρνη, Β ΚΑΠΗ Τέρμα Λαγού και Κρανώνος Αγ. Αθανάσιος, Γ ΚΑΠΗ Σεφέρη 63 – 65 Αγ. Κωνσταντίνος, Δ ΚΑΠΗ Αχιλλέως 26 Ανθούπολη, Ε ΚΑΠΗ Βόλου 104 Αγ. Γεώργιος.

ΣΤΕΚΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Μύρων 7, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Μανουσάκη 21, ΑΛΚΑΖΑΡ Βίτσι 1, ΝΕΑΠΟΛΗΣ Κλεάρχου Πατέρα 74, ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κανάρη 6, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ Πλατεία ΟΣΕ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΩΝ Ήρωνος 7, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ Φωτίου Παπά 1, Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Καΐρη & Θεοδωροπούλου, ΝΕΡΑΪΔΑΣ Καρδίτσης 69, ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ , ΦΑΛΑΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώθηκε ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών, από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή, θα διατίθενται στους πολίτες του δήμου, από τις 10 το πρωί ως τις 4 μ.μ., οι εξής κλιματιζόμενες αίθουσες: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα ΚΕΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass