ΥΠΕΡΗΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ

Πέθανε ξαφνικά πάνω στο γλέντι

*…Κι οι χωριανοί συνέχισαν κανονικά με τα κλαρίνα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 8:02

 

 

 

Μπορεί κι ο ίδιος να επιθυμούσε να συνεχιστεί το γλέντι, όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα πλέον να ερωτηθεί. Υπερήλικος πέθανε ξαφνικά πάνω στο πανηγύρι της Σπηλιάς, στην πλατεία, το βράδυ της Κυριακής. Κι αφού έφτασε και τον παρέλαβε νεκρό το ασθενοφόρο, τα κλαρίνα ξανάρχισαν να παίζουν κανονικά.

Ο υπερογδοηκοντούτης Ιωάννης Νταναβάρας, κάτοικος Συκουρίου αλλά καταγόμενος από τη Σπηλιά, ‘’το έδωσε και κατάλαβε’’ στο πανηγύρι του χωριού, την παραμονή του Αγ. Παντελεήμονος, όπου βρέθηκε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Το γλέντησε με την ψυχή του, που μάλλον πρέπει να πέταξε ευτυχισμένη. Και χόρεψε ο παππούς και παλαμάκια βαρούσε στους άλλους, όπως έλεγαν παρόντες. Κάποια στιγμή, κατά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κάθισε στο τραπέζι, ένιωσε αδιαθεσία, έπεσε στην πλατεία. Αναταραχή, τα όργανα σίγησαν, έσπευσε να βοηθήσει γιατρός από την περιοχή, συνδαιτυμόνας στο γλέντι, μάταιη η προσπάθειά του, ο άνθρωπος κατέληξε. Τον μετέφεραν μέσα σε ένα από τα μαγαζιά της πλατείας, απ΄ όπου τον παρέλαβε λίγη ώρα αργότερα το ασθενοφόρο. Αν μη τι άλλο, είχε πεθάνει λεβέντικα.

Και μετά συνέβη το παράδοξο. Όπως καταγγέλλει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κ. Λανάρας, «είπαμε ότι μετά το θλιβερό συμβάν δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί ο χορός και τα τραγούδια. Προσωπικά έφυγα. Το ίδιο έκανε κι ο αντιδήμαρχος Κ. Νταφούλης κι άλλοι. Όμως με ευθύνη τοπικών παραγόντων το γλέντι ξανάρχισε, η ώρα είχε πάει 2 το πρωί πια, όταν ξεκίνησαν να παίζουν πάλι τα κλαρίνα…».

Για το αν ήταν πρέπον να συνεχιστεί το γλέντι μετά τον θάνατο του ανθρώπου, δημιουργήθηκε θέμα χθες στην περιοχή. Καθώς επιπλέον την ορχήστρα πλήρωνε ο Δήμος Τεμπών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στα χωριά και τις οποίες υποστηρίζει. Ωστόσο την προηγούμενη ημέρα, παραμονή της Αγ. Παρασκευής, στους Γόννους είχε πεθάνει ο 64χρονος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γεώργιος Σίμος και αναβλήθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο. Πραγματοποιήθηκαν μόνο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, ούτε η Φιλαρμονική δεν πήγε να παίξει συνοδεύοντας την περιφορά της εικόνας. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες όμως στη Σπηλιά και πάνω στο τσακίρ κέφι, πρυτάνευσαν άλλα κριτήρια.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass