Δεσμεύσεις Στ. Ροντούλη για αγρότες, κτηνοτρόφους

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 22:20

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον αγροτικό κόσμο αλλά και ευρύτερα για την κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης στη συγκέντρωση του συνδυασμού του χθες το βράδυ στο ασφυκτικά γεμάτο από συνδημότες Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Ο κ. Ροντούλης εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή συγκέντρωση η οποία είχε παλμό χάρη στα αγωνιστικά συνθήματα των παρισταμένων, παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, σημειώνοντας ότι «μένουν ακόμη κάποιες ανακοινώσεις για την τελευταία στιγμή, πριν την κατάθεση του συνόλου του ψηφοδελτίου».

Την εκδήλωση άνοιξε ο εν ενεργεία τοπικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Ντέλας, αναφερόμενος στο μήνυμα της παράταξης για την Εργατική Πρωτομαγιά και επισημαίνοντας ότι η «Δράση Πολιτών» ως δημοτική αρχή θα προασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον γιο του Στέλιου Ροντούλη, τον Αχιλλέα, φοιτητή των Οικονομικών στο ΠΑΜΑΚ, ο οποίος ανέγνωσε την ανοικτή επιστολή της «Δράσης Πολιτών» προς τη Νεολαία του Τυρνάβου, στην οποία επιστολή τονίζεται η αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός Δημοτικού Κέντρου Νεότητας, ώστε οι νέοι του Δήμου να αποκτήσουν πολλαπλές επιλογές δημιουργικών δράσεων.

Αμέσως μετά, το βήμα δόθηκε στον καθηγητή της Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Ζαχαρούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Στέλιου Ροντούλη, προτρέποντας τον κόσμο του Τυρνάβου να υπερψηφίσει τον Συνδυασμό της «Δράσης Πολιτών», καθώς στο πρόσωπο του Στέλιου Ροντούλη θα βρει «έναν μαχητικό και διεκδικητικό υπηρέτη των συμφερόντων του».

Στη συνέχεια, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού , συνθημάτων και συνεχών χειροκροτημάτων, τον λόγο έλαβε ο υπ. Δήμαρχος, κ. Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της Δράσης Πολιτών έναντι του αγροτικού κόσμου του Τυρνάβου, μιας και όλη η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους πληγέντες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση παραγωγούς.

Συγκεκριμένα , ο κ. Ροντούλης εξήγγειλε τις ακόλουθες πρωτοβουλίες για την αγροτική ανάπτυξη του Τυρνάβου:

-Επανασύσταση της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Πολιτικής.

-Λειτουργία ενός Δημοτικού Φορέα Χάραξης Στρατηγικής για την τοπική αγροτική ανάπτυξη , στον οποίο θα προΐσταται ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών συλλογικοτήτων.

-Διοργάνωση ετήσιας Γιορτής Τσίπουρου στον Τύρναβο και Γιορτής Τρύγου στο Δαμάσι.

- Η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια θα πλαισιώνεται από μια ημερίδα αφιερωμένη στην προώθηση της Ευφυούς Γεωργίας.

Τοποθέτηση ενός Δικτύου Αγρομετεωρολογικών Σταθμών που θα καλύπτει το σύνολο της εδαφικής επικράτειας του Δήμου Τυρνάβου.

-Ένταξη του Δήμου Τυρνάβου σε ειδικό πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης των συσκευασιών φυτοφαρμάκων ή των κτηνιατρικών σκευασμάτων.

-Σταδιακή βελτίωση και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου , που σήμερα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

-Αγώνας για την προστασία της φέτας και για τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος των διημέρων παραγωγών. Το χύμα τσίπουρο και ο άμβυκας δεν θα σβήσουν από τον Τύρναβο , γιατί είναι συνυφασμένα με την τοπική λαϊκή παράδοση και την ίδια την αμπελοκαλλιέργεια.

-Εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος αναχλόοσης στα βοσκοτόπια του Δήμου.

-Διεκδίκηση από την Πολιτεία της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Δημοσίου ΙΕΚ Απόσταξης στον Τύρναβο.

-Λειτουργία ενός Δημοτικού Δημοπρατηρίου- Εκθετηρίου των παραγομένων στον Τύρναβο αγροτικών προϊόντων , με τη μορφή ηλεκτρονικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας πρέπει να αποκτήσουν ένα ευδιάκριτο brand name και αυτό θα γίνει εάν αποκτήσουν μια ισχυρή τοποθέτηση στη διεθνή αγορά.

-Προσπάθεια σύστασης ενός αυτονόμου προτύπου Επιμελητηρίου Αγροτικών Συνεταιρισμών με τη συνδρομή του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, η όλη εκδήλωση τελείωσε με την ανάγνωση των ονομάτων των υποψηφίων και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Στέλιος Ροντούλης ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του, το οποίο απαρτίζουν οι:

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΝΤΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΒΟΥΓΙΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΓΑΛΑΝΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΓΚΑΝΑ ΕΛΕΝΗ, ΓΚΑΝΑΤΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΓΚΑΡΛΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΖΑΧΑΡΑΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΖΕΡΜΑ ΚΑΡΑΜΟΥΤΗ, ΖΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΪΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΚΑΔΙΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΑΛΠΑΧΙΔΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΑΡΑΜΟΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΚΚΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΟΤΡΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΥΡΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΙΤΣΑΚΑ ΤΑΜΠΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΛΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΕΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΟΒΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΜΑΤΡΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΜΕΓΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΗΤΣΙΟΥ ΦΑΝΗ, ΜΟΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΟΥΖΑ ΑΜΑΛΙΑ, ΜΟΥΝΤΖΙΑ - ΚΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΟΥΝΤΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΑΛΙΑΦΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ, ΜΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΝΤΡΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΜΠΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ, ΜΠΕΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΕΛΟΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΕΛΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΜΠΙΖΙΩΤΑ ΚΛΕΟΝΙΚΗ, ΜΠΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΜΠΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΟΥΛΑΜΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΑΚΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΝΑΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΝΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΝΤΕΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΙΚΗ ΚΩΝ/ΝΑ, ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΗ, ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΕΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΛΙΑΚΑ ΒΑΙΑ, ΠΝΑΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΟΥΛΙΩΤΗ - ΧΑΡΙΣΟΥΛΗ ΘΕΟΝΙΤΣΑ, ΣΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΤΕΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΤΖΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΖΙΑΤΖΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΖΙΑΦΕΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΖΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΑΠΡΑΛΗ ΒΑΙΑ, ΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΧΑΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΧΙΟΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass