ΣΤΑ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ: ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Προσπαθούν να «πνίξουν» στα ρηχά …τον ΦΠΑ

* Δεν θα μετακυλίσουν την αύξηση οι ιδιοκτήτες καφετεριών της Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2015 8:55
- Τρόπους να μην μετακυλίσουν τον ΦΠΑ στους πελάτες αναζητούν –και βρίσκουν- ιδιοκτήτες καφέ των παραλίων - Τρόπους να μην μετακυλίσουν τον ΦΠΑ στους πελάτες αναζητούν –και βρίσκουν- ιδιοκτήτες καφέ των παραλίων

Δεν πρόκειται να μετακυλίσουν στους πελάτες, την αύξηση του ΦΠΑ οι ιδιοκτήτες καφετεριών στη Λάρισα. Στα παράλια του νομού ωστόσο, καθώς και στον Πλαταμώνα, αρκετοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα «κόβοντας» παροχές, όπως π.χ. το δωρεάν νερό.
Μπορεί λοιπόν να μην προχωράνε σε ανατιμήσεις, βρίσκουν όμως άλλους τρόπους ώστε να μην επιβαρυνθούν ούτε οι ίδιοι, ούτε και οι πελάτες τους από την αύξηση του φόρου. Κάποια από τα καφέ - μπαρ που μέχρι πρότινος έδιναν μαζί με τον καφέ δωρεάν νερό, έκοψαν αυτή τη «δροσιστική» παροχή, ενώ άλλοι επιχειρηματίες αντί για εμφιαλωμένα νερά – ως είθισται στην παραλία – κερνάνε τους πελάτες τους νερό βρύσης με παγάκια.
Αυτή είναι μια πρώτη αντίδραση στις νέες συνθήκες, αν και ορισμένοι επιχειρηματίες σημειώνουν ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβούν σε οποιαδήποτε αλλαγή στους υπάρχοντες τιμοκαταλόγους ή στη γενικότερη πολιτική λειτουργίας τους, μιας και ο αντίκτυπος από την αύξηση του ΦΠΑ δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητός στον κλάδο τους. Όπως σημειώνουν, βέβαια, εκείνοι που δραστηριοποιούνται στα παράλια, μεγάλο μέρος της τουριστικής περιόδου έχει χαθεί και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η οικονομική κατάσταση αλλά και οι καιρικές συνθήκες. Η κακοκαιρία του Ιουνίου λειτούργησε ανασταλτικά για τα καφέ των παραλίων. Σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που προκλήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, ο πρώτος μήνας του φετινού καλοκαιριού ήταν από τους χειρότερους των τελευταίων ετών. Προς το παρόν όμως και όσον αφορά στον Ιούλιο, φαίνεται να υπάρχει μια ανάκαμψη, σε σύγκριση όμως μόνο με τον περασμένο μήνα και όχι με προηγούμενες χρονιές.
Βέβαια δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση. Οι περισσότεροι διατηρούν τις παροχές τους προς τους πελάτες τους, όπως το δωρεάν νερό, μπισκότα και σάντουιτς και παρά το γεγονός ότι τα λειτουργικά κόστη έχουν αυξηθεί και η κατανάλωση έχει μειωθεί κινούνται με ψυχραιμία. Γεγονός είναι ότι αν και οι τιμές των πρώτων υλών, οι εισφορές και η φορολογία παρουσιάζουν ανοδική τάση, οι ίδιοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα προκειμένου να μην επιβαρύνουν το καταναλωτικό κοινό που τους στηρίζει ακόμα και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.
Πάντως, οι εποχές που οι λουόμενοι πλήρωναν για τις ξαπλώστρες και την ομπρέλα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η πρακτική αυτή πλέον εφαρμόζεται κυρίως στα νησιά, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι οι επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή, που εξακολουθούν να ζητούν αντίτιμο για τα «τραπεζοκαθίσματα».
Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass