«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις πουλούν τη δημόσια περιουσία»

ΤΟΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ * ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΕ Ο ΒΟΛΙΩΤΗΣ Κ. ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2019 22:20

«Διεκδικούμε ένα άλλο μοντέλο σχέσεων των χωρών της Ευρώπης, στη βάση της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα για τη χώρα μας», δήλωσε χθες από τη Λάρισα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) κ. Νίκος Χουντής, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του, ενόψει των ευρωεκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ανάφερε πως «ο λαός μας έχει κουραστεί να ακούει καθημερινά έκτακτα μέτρα, να είναι υπό το άγχος αν θα ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια, υπό το άγχος και την ανασφάλεια αν θα βρει δουλειά ή όχι, αν θα μπορέσει το παιδί του να μείνει στο τόπο του, αν ο επαγγελματίας θα έχει αύριο, αν ο αγρότης μπορεί να παραμένει στη γη του. Ο κόσμος έχει κουραστεί με αυτές τις πολιτικές που πότε εμφανίζονται ως δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα του μνημονίου και πότε ως η προσαρμογή στην κανονικότητα της ευρωζώνης.

Δεσμεύσεις για το ποιος θα χειριστεί καλύτερα τα μνημόνια δεν απαντούν στα προβλήματα του τόπου, ούτε μπορεί να αποτελεί δίλημμα των εκλογών τα σκάνδαλα που ανταλλάσσουν Τσίπρας –Μητσοτάκης.

Αυτό που μπορεί να κάνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις σήμερα και αύριο, είναι να πάρουν μέτρα, να κάνουν μεταρρυθμίσεις, που θα είναι σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και το δεύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να πουλήσουν τη δημόσια περιουσία».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και όχι να αντιμετωπιστεί η ρευστή κατάσταση στα Βαλκάνια, η οποία απαιτεί σύμφωνα φιλίας, ισοτιμίας, αλληλεγγύης».

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα «ενίσχυσης της ανυπότακτης αριστεράς για να δυναμώσει η φωνή των κινημάτων και ν΄ ανοίξουν οι προοπτικές για μια διαφορετική εναλλακτική πολιτική, προς όφελος των λαών των Ευρώπης».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο προτεινόμενος από τη ΛΑΕ για υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κ. Κώστας Δελημήτρος, ο οποίος απηύθυνε επίσης κάλεσμα «να στοιχηθούν με τη ΛΑΕ μια σειρά δυνάμεων που δίνουν μάχη μέσα στα κινήματα και γενικά μέσα στην κοινωνία ενάντια στη μνημονιακή πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει την προσχώρηση μέλους της ΛΑΕ Λάρισας στο ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» τόνισε: «Είμαι βέβαιος πως όποιοι συναγωνιστές έχουν επιλέξει να στηρίξουν όποιο ψηφοδέλτιο στηρίξει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικά τα μνημονιακά κόμματα, δεν έχουν θέση πολιτικά στη δικιά μας προσπάθεια. Είναι δικές τους επιλογές και δεν μας αφορούν».

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Συντονιστικής της ΛΑΕ Λάρισας κ. Κατερίνα Τολίκα, Χρήστος Κατσιαφλιάκας και το μέλος της ΛΑΕ Γώργος Φώλιας.

Ο κ. Χουντής είχε χθες συναντήσεις με επιχειρηματικούς και αγροτικούς φορείς, ενώ το βράδυ συμμετείχε στην ανοιχτή συγκέντρωση-συνεστίαση για μέλη και φίλους της ΛΑΕ, που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα "Τα Κίτρινα Γάντια" στη Λάρισα.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΑΕ

Πανθεσσαλική συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Στο πλαίσιό της αναμένεται να «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του Κ. Δελημήτρου, ως υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass