Παραμονή Αγίου Αχιλλίου η λιτάνευση της εικόνας

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 22:40
Η ζέστη του μεσημεριού είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στην απόφαση η περιφορά της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου να γίνεται το απόγευμα της παραμονής της εορτής. Οι φωτογραφίες είναι από τη περσινή λιτάνευση, όπου γίνονται αντιληπτές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν… Η ζέστη του μεσημεριού είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο στην απόφαση η περιφορά της εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου να γίνεται το απόγευμα της παραμονής της εορτής. Οι φωτογραφίες είναι από τη περσινή λιτάνευση, όπου γίνονται αντιληπτές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν…

Μια παράδοση ετών σπάει στον φετινό εορτασμό του πολιούχου της Λάρισας Αγ. Αχιλλίου (στις 14-15 Μαΐου), καθώς για πρώτη φορά η περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου στην Κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει στις 14 Μαΐου, παραμονή της εορτής, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός.

Τη σχετική είδηση είχε γράψει πρώτη η «Ε», ενώ προ ημερών επισημοποιήθηκε με την ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για την έγκριση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό. Ανήμερα της εορτής, στις 15 Μαΐου (Τετάρτη), θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου στον Μητροπολιτικό Ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», πολλοί ήταν οι λόγοι που κυριάρχησαν στο σκεπτικό του Δήμου, αφού βεβαίως προηγήθηκε σχετικό αίτημα της Μητρόπολης. Καταρχήν οι καιρικές συνθήκες. Τα προηγούμενα χρόνια η λιτάνευση της Εικόνας και του λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου γίνονταν γύρω στις 12 το μεσημέρι, οπότε η ζέστη που επικρατούσε ήταν αφόρητη, καθιστώντας δύσκολα τα πράγματα, τόσο για τους αρχιερείς που είναι υποχρεωμένοι να φορούν όλα τα αρχιερατικά τους άμφια όσο και για τους ηλικιωμένους που θέλουν να ακολουθήσουν την πομπή προς την Κεντρική πλατεία. Συνήθως αρκετοί ανέμεναν την επιστροφή της πομπής στον Μητροπολιτικό Ναό, χωρίς να ακούσουν τις ομιλίες των Μητροπολιτών στην πλατεία. Τέλος, το απόγευμα είναι εφικτή η μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας, στην οποία ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος θέλει να δώσει πιο ενεργό ρόλο κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass