Απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 15:54

Πανεργατική απεργία, για την Τετάρτη 1 Μαΐου και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, αποφάσισε το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά.

Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, στη νεολαία αλλά και στους κοινωνικούς φορείς, στους αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους για να εκφράσουν «την αντίθεσή τους στην ταξική εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης, Ε.Ε, περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, τη θέλησή τους για δυνάμωμα του ταξικού αγώνα για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, για την υπεράσπιση του εργατικού, ταξικού χαρακτήρα των συνδικάτων, κόντρα στην προκλητική προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), να ευνουχίσουν τα συνδικάτα, μπάζοντας σ’ αυτά, όχι μόνο νόθους στα συνέδρια, αλλά και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων ακόμα και εργοδότες».

Σε ανακοίνωσή του δε, υποστηρίζει: «Κανένας αντεργατικός αντιλαϊκός νόμος που ψηφίστηκε με τα τρία μνημόνια δεν καταργείται, αντιθέτως μετά τις εκλογές θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη όχι μόνο δεν θα φέρει βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε την πάλη, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 35ωρο, 5θήμερο, για την επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της ΕΓΣΣΕ και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας που θα είναι υποχρεωτικές για όλους, την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και των ενώσεων προσώπων, την επαναφορά με νόμο της Κυριακάτικης Αργίας, κατά των πλειστηριασμών λαϊκών σπιτιών και καταθέσεων, από τράπεζες, δήμους, ΕΦΚΑ, κατά της φοροληστείας, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που δεν αφορούν μόνο στις περικοπές των συντάξεων, αλλά στον ίδιο το χαρακτήρα της Κ.Α, που πάνε να τον καταργήσουν, μετατρέποντάς την σε ιδιωτική υπόθεση και όχι κοινωνική και υποχρεωτική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass