«Επιδημία» οι κλοπές μετασχηματιστών

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ – ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 22:08
Ό,τι αφήνουν πίσω τους οι δράστες μετά την κλοπή των μετασχηματιστών Ό,τι αφήνουν πίσω τους οι δράστες μετά την κλοπή των μετασχηματιστών

Σε πραγματική απειλή για τους αγρότες, με αφορμή και τις ανάγκες σε άρδευση αυτή την περίοδο, τείνει να εξελιχθεί η δράση αγνώστων που «ξηλώνουν» μετασχηματιστές της ΔΕΗ στο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο άρδευσης.

Μετά από μερικά χρόνια… απραξίας, άγνωστοι επανήλθαν στις κλοπές μετασχηματιστών προκειμένου να αποσπάσουν χαλκό -τον οποίο μεταπωλούν– δρώντας αυτή την περίοδο σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων.

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν κλαπεί 15 μετασχηματιστές της ΔΕΗ, στελέχη της οποίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον των δραστών, καταθέτοντας μήνυση ενώ την υπόθεση εξετάζει και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.

Μέχρι χθες πάντως, κλοπές μετασχηματιστών είχαν αναφερθεί μόνο στην περιοχή των Φαρσάλων, ενώ στελέχη της ΔΕΗ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο –μελλοντικά– της έλλειψης μετασχηματιστών με τις ανάλογες επιπτώσεις στις καλλιέργειες των αγροτών.

Ήδη έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου το τελευταίο δεκαήμερο βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέχρι χθες είχαν κλαπεί 15 μετασχηματιστές κοντά σε γεωτρήσεις χωραφιών, στις περιοχές Βασιλί, Βαμβακού, Βασιλικά, Λόφο, αλλά και σε γύρω περιοχές, όπου οι κλέφτες, προκειμένου να αποσπάσουν τα επίμαχα τμήματα του μετασχηματιστή, προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές (φωτ.) στο δίκτυο της ΔΕΗ.  Να σημειωθεί τέλος ότι οι αγρότες καλούνται να ενημερώνουν και την ΕΛ.ΑΣ. στην περίπτωση που διαπιστώσουν  φαινόμενα κλοπών.

 

Γ.Γ. – Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass