Στόχος ο διαρκής εκσυγχρονισμός στην 110 Πτέρυγα Μάχης

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΑΤΑΤΣΗΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 22:18

Τη διοίκηση της 110 Πτέρυγας Μάχης ανέλαβε χθες ο σμήναρχος Χρήστος Κακατάτσης στη θέση του σμηνάρχου Απόστολου Χόρτη που τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ. Η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία που τέλεσε ο μητροπολίτης Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμος.

Με τον απερχόμενο διοικητή, Απ. Χόρτη κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής να σημειώνει πως «το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για τη διατήρηση του αξιόμαχου και τη μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Ο κ. Χόρτης εξήρε το έργο του προσωπικού της 110 ΠΜ σημειώνοντας ότι «χωρίς τυμπανοκρουσίες, με άρτια οργάνωση, με εξαιρετική εργασία, με καινοτόμες ιδέες, με φιλότιμο, με ζήλο και ενθουσιασμό υποδεχτήκατε και εντάξατε άμεσα ένα νέο οπλικό σύστημα στη Μονάδα μας, τη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, υποστηρίξατε και εντάξατε με εξαιρετικό τρόπο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένα συμμαχικό, νέο για τα ελληνικά δεδομένα, οπλικό σύστημα, και σήμερα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη αφομοίωση εντός της Μονάδος.

Φέρατε εις πέρας όλες τις αποστολές και ασκήσεις που διαταχθήκαμε, υποστηρίξατε μία μεγάλη συμμαχική άσκηση με το Ισραήλ, με εξαίρετα σχόλια για τη Μονάδα, την Πολεμική Αεροπορία, τη χώρα μας ακόμη και στον διεθνή Τύπο και πρόσφατα επιδείξατε την ελληνική σημαία στο βορειότερο πλάτος που έχει βρεθεί ελληνικό μαχητικό, στο Μπόντο της Νορβηγίας, υποστηρίξατε με επίπονες και ιδιαίτερες διαδικασίες micro-διαχείρισης όλα τα υλικά και μέσα όχι μόνο της Μονάδας μας αλλά και των υποστηριζόμενων μονάδων, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα των μέσων μας στο μέγιστο δυνατό ενώ παράλληλα με την ευταξία και την άρτια οργάνωσή μας, φέρατε εις πέρας πλήθος επισκέψεων σημαινόντων προσώπων και φορέων, ελληνικών και ξένων».

Με τον παραλαμβάνοντα διοικητή, Χρ. Κακατάτση κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «οι στόχοι μου, για τη σταγόνα της ιστορίας που θα ηγούμαι της 110ΠΜ, είναι να επιτελέσουμε στο ακέραιο όλα τα καθήκοντα που θα μας ανατεθούν, να συνεχίσουμε το έργο του εκσυγχρονισμού της Μονάδας τόσο σε υποδομές, που είναι σχετικά εύκολο, όσο και στη νοοτροπία, που απαιτεί συνεχή προσπάθεια για αλλαγή στον τρόπο σκέψης όλου του προσωπικού που υπηρετεί.

Η καλλιέργεια πνεύματος ομάδας είναι βασικό προαπαιτούμενο για να πετύχουμε, όμως επίσης χρειάζεται όρεξη για δουλειά, η δημιουργική σκέψη και ο ανήσυχος νους, για να παράξουμε νέες ιδέες που θα μας επιτρέψουν να πετάξουμε ακόμη ψηλότερα».

Η τελετή έγινε παρουσία του Υπαρχηγού ΑΤΑ, Κων. Γιάνναρου ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Πινακάς, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Βασ. Καραπιπέρης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας , Χρ. Σπαθούλας, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Β. Κλόκοζας, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, οι νυν και πρώην πρόεδροι της ΕΑΑΑ, Θαν. Μαργαρίτης και Κων. Λιούτας αντίστοιχα, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Αναστασίου, διοικητές Μονάδων και Μοιρών, αντιπροσωπεία της 401ης Air Expeditionary Group-Detachment 1 και πολιτικό προσωπικό.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass