«Δεν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη»

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ κ. ΕΛ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ – ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2019 21:40
Στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, εκτός του προέδρου Εισαγγελέων Ελλάδας κ. Μιχαηλίδη, βρέθηκε και ο αντεισαγγελέας Εφετών Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου που υπήρξε κατά το παρελθόν προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, εκτός του προέδρου Εισαγγελέων Ελλάδας κ. Μιχαηλίδη, βρέθηκε και ο αντεισαγγελέας Εφετών Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου που υπήρξε κατά το παρελθόν προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας

«Νομίζω πως η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει κλονιστεί. Ακούγονται κατά καιρούς κάποιες κρίσεις, όμως αυτό απηχεί σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού».

Αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική Δικαιοσύνη, παρά τη γενικότερη δύσκολη κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, έστειλε από τη Λάρισα χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εισαγγελέων κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης που είχε σειρά επαφών με συναδέλφους του.

Ο κ. Μιχαηλίδης επισκέφτηκε το γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου όπου και ενημερώθηκε για τα όσα απασχολούν τον κλάδο και την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ., πρέπει να βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων τους και όχι νοερά» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Μιχαηλίδης εξηγώντας τον λόγο της επίσκεψής του «Αν δεν είναι στο πλάι τους δεν είναι εύκολο να αφουγκραστεί ούτε τις σκέψεις μα ούτε και τους προβληματισμούς τους. Η επίσκεψη σηματοδοτεί την άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους, προκειμένου να πληροφορηθούμε τα προβλήματα που αφορούν στον χώρο της Δικαιοσύνης και πολύ περισσότερο στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης. Εγώ και το ΔΣ της Ένωσης επιχειρούμε να είμαστε πάντα κοντά στους συναδέλφους. Να ακούμε τα προβλήματά τους και ταυτόχρονα να μπορούμε να τα μεταβιβάσουμε στα αρμόδια υπουργεία και στον Άρειο Πάγο για να επέλθει μια διευθέτηση».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που έχει παρατηρήσει μέσω αυτών των επισκέψεων απάντησε πως είναι η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού (τόσο σε εισαγγελείς όσο και σε υπαλλήλους) σε πρώτο βαθμό και η έλλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων σε δεύτερο.

Συγκεκριμένα μάλιστα για τις κτιριακές υποδομές είπε πως «Υπάρχουν Εισαγγελίες που στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια, τα οποία αμαυρώνουν την αίσθηση της Δικαιοσύνης. Στα μάτια του κόσμου δημιουργούν μια άσχημη εικόνα. Υπάρχουν βέβαια πρωτοδικεία που έχουν ευπρεπή κτίρια και καινούρια, όμως υπάρχουν και πρωτοδικεία που έχουν πρόβλημα με τις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις. Γίνεται μια προσπάθεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά ξέρετε, πέσαμε σε άσχημους καιρούς και δεν μπορεί ούτε ο υπουργός μα ούτε και κανείς άλλος να έχει το μαγικό ραβδί και να μπορέσει μέσα σε μικρό διάστημα να αποκαταστήσει ή να δημιουργήσει καινούρια κτίρια. Ούτε βέβαια μπορεί να αντικαταστήσει το υπάρχον προσωπικό που λείπει και στους συναδέλφους και στους γραμματείς. Γίνεται όμως προσπάθεια. Ήδη δόθηκε μια αύξηση θέσεων. Θα αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Δικαστών και έτσι ένα κομμάτι θα αρχίσει να αναπληρώνεται. Γίνεται η αρχή και αυτό είναι παρήγορο γεγονός για εμάς».

Για το αν οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε «πάντα ο Έλληνας πολίτης ακουμπούσε στη Δικαιοσύνη γιατί θεωρούσε πως είναι το οχυρό της Δημοκρατίας. Μπορεί στους πολιτικούς να δείχνει μια δυσπιστία. Εύλογο είναι γιατί υπάρχει οικονομική κρίση. Νομίζω όμως πως η εμπιστοσύνη δεν έχει κλονιστεί στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ακούγονται κατά καιρούς κάποιες κρίσεις όμως αυτό απηχεί ένα πολύ μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού» κατέληξε ο πρόεδρος Εισαγγελέων Ελλάδας.

Χθες το απόγευμα εν τω μεταξύ η Ε.Ε.Ε. έκοψε την πίτα της συμβολικά στην πόλη, παρουσία πολλών εισαγγελέων Λάρισας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass