Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 16:06

Γιορτάζουν ναοί του Αγίου Χαραλάμπους

Αύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού και στον εορτάζοντα ιερό ναό στον Πέρα Μαχαλά- Ιπποκράτη, θα τελεστούν οι παρακάτω ακολουθίες:

Σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, το απόγευμα στις 5 εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού ενώπιον της παλαιάς και θαυματουργού εικόνος του Αγίου. Αύριο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πρωί (παραμονή της εορτής), 7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 6:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου. Μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους), 7:00 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα στις 5 μεθέορτος Εσπερινός, η παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

ΔΑΣΟΧΩΡΙ

Το Σαββατοκύριακο πανηγυρίζει και ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους στο Δασοχώρι. Στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά του Αγίου. Μεθαύριο Κυριακή το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6 ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΠΑΡΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους της ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ὡς εξής: Αύριο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 5.00 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός. Μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 7.00 π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΝΙΚΑΙΑ

Μεθαύριο Κυριακή εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος ναός του Αγίου στη Νίκαια. Αύριο Σάββατο παραμονή της εορτής στις 17:00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.Ιερωνύμου. Μεθαύριο Κυριακή από τις 07:30-10:30 π.μ. θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, η Τελετή του Υψώματος του Αγίου και θα επακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. Καθ’όλες τις Ιερές Ακουλουθίες θα τίθεται εις προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προς ευλογία και αγιασμό.

ΝΙΚΗ

Μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος του χωριού Νίκη. Την παραμονή 9 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.00 θα γίνει ο εσπερινός με αρτοκλασία. Ανήμερα την Κυριακή και ώρα 7.30 πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλατανουλίων αύριο Σάββατο το απόγευμα στις 6 θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Μεθαύριο Κυριακή, ανήμερα της γιορτής θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία, με περιφορά της εικόνας και αρτοκλασία.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πανηγυρίζει την Κυριακή ο φερώνυμος ιερός ναός στα Κυπαρίσσια Λάρισας του δήμου Κιλελέρ. Αύριο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, παραμονή της γιορτής, στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Μεθαύριο Κυριακή το πρωί, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και το Ύψωμα του Αγίου.

ΚΑΤΩ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ

Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο, ο ι.ν. Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Χαλκιάδων. Αύριο Σάββατο θα γίνει στις 5.30 μ.μ. ο εσπερινός και μεθαύριο Κυριακή η Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας.

-------------------

Oμιλία στη ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Ορθοδοξία μέσα από τα θαύματα».

 

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο

για τον Άγιο Δαμιανό

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερά αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω. Ο Άγιος Δαμιανός μαρτύρησε στις όχθες του Πηνειού ποταμού, κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass