Τρίωρο «μπλακ άουτ» χθες στον Τύρναβο

Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2019 22:04
Με τον φακό ο καφές στο μπρίκι χθες το πρωί στον Τύρναβο για να μην χυθεί το… καϊμάκι (η φωτ. με φλας) Με τον φακό ο καφές στο μπρίκι χθες το πρωί στον Τύρναβο για να μην χυθεί το… καϊμάκι (η φωτ. με φλας)

«Νεκρή» πόλη χθες το πρωί ο Τύρναβος και άλλα χωριά του Δήμου από το γενικό και ξαφνικό «μπλακ άουτ» λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, μετά από στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που σημαίνει και βλάβες σε οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε εντελώς από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12.15 το μεσημέρι.

Η διακοπή έγινε στο κέντρο και επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Η ξαφνική διακοπή οφείλεται σε βλάβη στη γραμμή 39 της ΔΕΗ και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν το ίδιο χρονικό διάστημα και οι οικισμοί Δένδρα, Πλατανούλια, Αγία Σοφία και το Αργυροπούλι.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση άργησε να αποκατασταθεί, πλέον των τριών ωρών σε μια ημέρα εργάσιμη και στις πιο «δυναμικές» ώρες της ημέρας.

Η πολύωρη αυτή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα να νεκρώσουν οι τράπεζες του Τυρνάβου, αφού δεν μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές, εκτός λειτουργίας και τα ΑΤΜ, με αποτέλεσμα πολλοί Τυρναβίτες αλλά και κάτοικοι των γύρω χωριών να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Προβλήματα και στα καταστήματα εστίασης αφού δεν υπήρχε φωτισμός και εξαερισμός, με τους καφετζήδες (η φωτ. με… φλας) να ψήνουν τον καφέ με τη βοήθεια του… φακού.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και το δημαρχείο Τυρνάβου με τους υπαλλήλους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα αιτήματα των συμπολιτών. Εικόνα γενικότερα τριτοκοσμική αφού για δεκαετίες τώρα κανένας δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόβλεψαν ώστε τουλάχιστον στο δημαρχείο του Τυρνάβου να υπάρχει γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος ώστε σε παρόμοιες περιπτώσεις να λειτουργεί αυτόματα.

Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε στην ύδρευση αφού η ΔΕΥΑ Τυρνάβου στις γεωτρήσεις της διαθέτει γεννήτριες, οι οποίες λειτουργούν άμεσα με την όποια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ολιγόωρη ή πολύωρη.

Χωρίς προβλήματα και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, αφού πάντα με οποιαδήποτε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μπαίνει σε λειτουργία η γεννήτρια του ηλεκτρικού.

Με τη δημιουργία του προβλήματος ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης επικοινώνησε με το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ, στελέχη του οποίου διαβεβαίωσαν ότι κάνουν τα πάντα για την αποκατάσταση της βλάβης.

Μετά τις 12.15 περίπου το μεσημέρι που επανήλθε το ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη του Τυρνάβου και τα χωριά επανήλθαν σιγά – σιγά στην καθημερινότητα. Ωστόσο παραμένει πάντα το πρόβλημα στην πόλη του Τυρνάβου ακόμα και αν δεν φυσάει άνεμος και χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται ξαφνικά στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος θέτοντας σε αχρηστία ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Ένα πρόβλημα που πρέπει επιτέλους να λύσει οριστικά η επιχείρηση ηλεκτρισμού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass