Στις δικαστικές αίθουσες για τα κυλικεία του Πανεπιστημιακού

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΖΗΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ * ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΙΕΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 22:14

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί πλέον η εκμετάλλευση των κυλικείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία για την εξεύρεση μισθωτή για τα επόμενα χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι ο σημερινός μισθωτής θα αποδεχθεί τη διαδικασία και ως εκ τούτου θα αποχωρήσει από τα κυλικεία.

Μετά από πολύχρονες μισθώσεις και διαδοχικές παρατάσεις των συμβάσεων για τα τρία συνολικά κυλικεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ένα κεντρικό, ένα στα εξωτερικά ιατρεία και ένα στο ισόγειο απέναντι από το αμφιθέατρο), που αποφέρουν ως έσοδα 25 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, η διοίκηση των νοσοκομείων αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοιχτό διαγωνισμό απορρίπτοντας κάθε σκέψη να δώσει νέα παράταση στις συμβάσεις.

Για τις προθέσεις της ενημέρωσε τον μισθωτή τον οποίο κάλεσε να απελευθερώσει τους χώρους των κυλικείων προκειμένου να εγκατασταθεί ο νέος πλειοδότης -ή οι πλειοδότες- χωρίς φυσικά να αποκλείεται και ο ίδιος εάν συμμετάσχει στον διαγωνισμό και πλειοδοτήσει.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο μισθωτής αρνούμενος τη διαδικασία επανήλθε με αντιπρόταση για παράταση τριετούς διάρκειας προσφέροντας αύξηση που αγγίζει το 30%. Παρά το γεγονός ότι η εντυπωσιακή αύξηση κρίνεται ικανοποιητική, η διοίκηση του ιδρύματος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τη νομιμότητα της διαδικασίας με αποτέλεσμα να ζητήσει γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου.

Ο νομικός σύμβουλος επιβεβαίωσε πλήρως τους προβληματισμούς, έκρινε ότι η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης στερείται νομικών ερεισμάτων και συνέστησε στη διοίκηση να προχωρήσει στον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κοινοποιήθηκε στον μισθωτή, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου με εξώδικη πρόσκληση να αποχωρήσει παραδίδοντας ελεύθερους τους χώρους.

Η άρνηση του μισθωτή να αποχωρήσει οδήγησε εκ των πραγμάτων τις δύο πλευρές να λύσουν την υπόθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων με την εκδίκαση να τοποθετείται εντός του Φεβρουαρίου.

«Νομικά δεν ήταν δυνατό να δημοπρατήσουμε κάτι που δεν έχουμε…» υποστήριξε με δήλωσή του ο διοικητής Παν. Νάνος αμέσως μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια. «Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό ότι και να επιθυμούσαμε δεν θα μπορούσαμε να παρατείνουμε τη μίσθωση δημόσιας περιουσίας επειδή δεν είναι σύννομη…» έλεγε άλλο μέλος της διοίκησης αφήνοντας αιχμές κατά προηγούμενων διοικήσεων, που διαχειρίστηκαν την υπόθεση και αποδέχθηκαν τη λύση των παρατάσεων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη σύνταξη των προδιαγραφών για τη δημοπρασία, που θα καθορίσει μεταξύ άλλων και τον τρόπο της δημοπράτησης των τριών κυλικείων καθώς υπάρχουν διιστάμενες απόψεις –μια δημοπράτηση και για τα τρία κυλικεία ή τρεις δημοπρασίες, μία για κάθε κυλικείο ξεχωριστά.

 

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass