Δικαστική «ένεση» σε κλινικάρχη

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ-«ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 22:12

Με ποινή κάθειρξης 9 ετών τιμώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν ιδιοκτήτη κλινικής (εκτελούσε και χρέη διευθυντή) που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκάνδαλο με εικονικά εξιτήρια, γνωματεύσεις, συνταγογραφήσεις, ακόμα και με ασθενείς «φαντάσματα».

Η υπόθεση απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία το 2010, με σειρά δημοσιευμάτων της «Ε», και σε αυτήν εμπλέκονταν δύο γιατροί για τους οποίους έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του ιδιοκτήτη της κλινικής, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσει την ελευθερία του ως και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε άμεσα και τον ΟΓΑ ο οποίος εκείνη την περίοδο συνεργαζόταν με την κλινική και έκανε γνωστό πως μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως η τελευταία προέβαινε σε συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας, όσο και στην καταστρατήγηση της σχετικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Ενδεικτικά εντοπίστηκαν όπως είχε ανακοινώσει τότε: «Σωρεία παραβάσεων στις συμβατικές υποχρεώσεις, έκδοση εικονικών εξιτηρίων, ιατρικών γνωματεύσεων και νέων εισιτηρίων για νοσηλευόμενους ασφαλισμένους οι οποίοι ουδέποτε μετακινήθηκαν από την κλινική, προκειμένου να γίνονται χρεώσεις πέραν του κλειστού νοσηλίου. Διακίνηση συνταγολογίων των ασφαλισμένων που παρέμειναν νοσηλευόμενοι κατά τις ανωτέρω αναφερόμενες εικονικές ημερομηνίες εξόδου – εισόδου με σκοπό τη συνταγογράφηση και παραλαβή ακριβών φαρμάκων τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους».

Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια περίπτωση την ημέρα που έγινε ο έλεγχος του ΟΓΑ, ασθενής φερόταν νοσηλευόμενος στην ιδιωτική κλινική αλλά νωρίτερα είχε αποβιώσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας!

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής κατηγορείτο για τέσσερις πράξεις: πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 30.000 ευρώ, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση ιδιότητας γιατρού και σε κατάχρηση ιδιότητας φαρμακοποιού. Κρίθηκε ένοχος για τις τρεις ενώ μία εξ αυτών έπαυσε λόγω παραγραφής. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ως κατηγορούμενοι υπήρχαν και δύο γιατροί. Ο ένας κρίθηκε αθώος για την πράξη της κατάχρησης ιδιότητας γιατρού ενώ και για τους δύο έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής όσον αφορά στην πράξη της ψευδούς βεβαίωσης.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass