Διαμαρτυρία κατοίκων για τη σήμανση οδού

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΣΟΥΛΤΗ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 15:24

Τη διαμαρτυρία κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ερυθρού Σταυρού προκάλεσε παλαιότερη απόφαση του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στην τοποθέτηση σήμανσης, σε τμήμα της οδού, με βάση την οποία απαγορεύεται η στάθμευση των Ι.Χ. Η σήμανση τοποθετήθηκε πρόσφατα ενώ για την εφαρμογή της απόφασης επενέβησαν δημοτικοί αστυνόμοι αποδίδοντας κλήσεις με τους κατοίκους να αιφνιδιάζονται καθώς με καθυστέρηση «μιας δεκαετίας», όπως σημείωναν στην «Ε», εφαρμόζεται μια απόφαση.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε χθες με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη ο οποίος δήλωσε πως δεν γνώριζε την εξέλιξη διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους ότι θα διερευνήσει το θέμα και εφόσον απαιτηθούν αλλαγές θα μεταφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο υπόμνημα διαμαρτυρίας των κατοίκων, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου του 2018 με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρήσαμε ότι τοποθετήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου πινακίδα σήμανσης για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της Ερ. Σταυρού από την πλευρά που υπάρχει ήδη διαμόρφωση του πεζοδρομίου για τη νόμιμη στάθμευση. Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα το τμήμα της οδού μεταξύ Λ. Μαβίλη και Ολύμπου ήταν διπλής κατεύθυνσης με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα στάθμευσης. Αυτό είχε αποφασισθεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή προκειμένου να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε υπόγειο parking.
Όμως η ανυπαρξία της κατάλληλης σήμανσης αμφότερων των πλευρών, η έλλειψη διαγράμμισης της οδού με τρόπο που να υποδηλώνει την ιδιαιτερότητα μόνο του συγκεκριμένου τμήματος της Ερ. Σταυρού, έχει οδηγήσει πάρα πολλές φορές ανυποψίαστους οδηγούς να σταθμεύουν τα οχήματά τους πέραν της νόμιμης δεξιάς πλευράς και στην απέναντι.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει «κάποιους» σε επαναλαμβανόμενες ανώνυμες καταγγελίες στη Δημοτική Αστυνομία με αποτέλεσμα τις προηγούμενες ημέρες μετά από μια διπλή καταγγελία να βεβαιωθεί παράβαση στα οχήματα και στις 2 πλευρές της οδού. Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοσθεί η κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης και παράλληλα να παραμείνει η μια λωρίδα στάθμευσης πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο να εφαρμοσθεί σήμερα μία παράλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2006, ήτοι 13 ολόκληρα χρόνια μετά. Άλλωστε αυτό ήταν και το αρχικό σκεπτικό της μετατροπής σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στους κατοίκους της οδού.
Σκοπός του εκάστοτε Δήμου είναι να εξυπηρετεί το κοινό όφελος και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνάδει με αυτό. Καταργώντας τις θέσεις στάθμευσης στα ειδικά διαμορφωμένα πεζοδρόμια καταργείται εντελώς η λογική. Ζητούμε την απομάκρυνση της πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης από το συγκεκριμένο σημείο» καταλήγει το υπόμνημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass