ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ…

Αμμουδιά με ομπρέλα και… ψυγείο θαλάσσης

*«Παλιότερα έβλεπες μόνο αλλοδαπούς με ψυγεία, ενώ τώρα σχεδόν μόνο Έλληνες ειδικά τα Σαββατοκύριακα», λέει στην «Ε» ο υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λάρισας κ. Κώστας Αδάμος * Μικρή μείωση της κίνησης, με τρένα και λεωφορεία του ΚΤΕΛ προς τα παράλια

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:11

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Με «τιγκαρισμένα» ψυγεία θαλάσσης ανά χείρας και μεγάλες ομπρέλες υπό μάλης κατεβαίνουν πλέον για μπάνιο στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής οι λαρισινές οικογένειες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα ημερήσια έξοδά τους επιλέγουν να κάνουν μια ανάλογη προετοιμασία και να αποφύγουν τις αγορές. Λίγο η κρίση των τελευταίων ετών και πολύ το capital control των τελευταίων εβδομάδων έχει κάνει το φαινόμενο πολύ έντονο.

Κάτι τέτοιο τουλάχιστον παρατήρησε ο υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Λάρισας κ. Κώστας Αδαμος που υπογράμμισε στην «Ε» μεταξύ άλλων: «Είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Τα Σαββατοκύριακα πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες επιλέγουν να μετακινηθούν έχοντας τα ψυγεία και τις ομπρέλες μαζί τους. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό που δείχνει κάτι. Παλιότερα έβλεπες μόνο αλλοδαπούς να μετακινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όμως να που αλλάζουν τα πράγματα».

Γενικότερα πάντως μέχρι στιγμής έχει παρατηρηθεί μια μείωση όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που μετακινούνται για τα παράλια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μια αντίστοιχη μικρή μείωση στους συγκεκριμένους προορισμούς παρατήρησε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Βασίλης Μανδηλάς αλλά τόνισε πως ρόλο σε αυτό έπαιξε όχι μόνο η οικονομική αστάθεια αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες έως και τώρα. Σε μεγάλο βαθμό ανάφερε πως το μπάνιο με αυθημερόν μετακίνηση επιλέγουν κυρίως οι νεαροί Λαρισαίοι.

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Για μια μετακίνηση με τον προαστιακό ο κάθε πολίτης χρειάζεται 4 ευρώ, ενώ με επιστροφή το εισιτήριο στοιχίζει 6.40 ευρώ. Μέχρι έξι ετών τα παιδιά δεν πληρώνουν καθόλου εισιτήριο, από έξι ως και 12 ετών πληρώνουν το μισό ενώ μέχρι 26 ετών ισχύει το νεανικό με 25% έκπτωση. Τα δρομολόγια είναι 11 καθημερινά Λάρισα – Πλαταμώνα – Λάρισα, ενώ από φέτος σε τρία δρομολόγια που χαρακτηρίζονται αιχμής δεν επιτρέπονται τα ποδήλατα.

Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ τώρα το εισιτήριο για Πλαταμώνα μετ’ επιστροφής στοιχίζει 7 ευρώ, για Αγιόκαμπο 10, για Στόμιο 9 και για Μεσάγγαλα 10 ευρώ. Τα παιδιά μέχρι 6 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο ενώ από εκεί και έπειτα πληρώνουν κανονικό.

Όλες οι παραπάνω τιμές όμως, ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν μετά την αύξηση του ΦΠΑ στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μιλήσαμε και με έναν νεαρό οικογενειάρχη για να μας περιγράψει την κατάσταση. Ο Ν.Ζ. πατέρας δύο παιδιών επιλέγει να μετακινηθεί με το τρένο για τον Πλαταμώνα «πήραμε ψυγείο καθώς θέλουμε να περιορίσουμε τα έξοδα. Πληρώνουμε περίπου 20 ευρώ για εισιτήρια και δύο καφέδες που παίρνουμε από τη Λάρισα σε πακέτο. Από εκεί και πέρα μπορούμε να μην ξοδέψουμε τίποτα αν θέλουμε. Έχουμε έτοιμα σαντουιτσάκια, φρούτα, χυμούς και νερά μέσα στο ψυγείο και έχοντας μαζί την ομπρέλα περνάμε όλη την ημέρα. Βέβαια καμιά φορά επιλέγουμε να πάμε σε ένα beach bar αυξάνοντας ελάχιστα τα έξοδα καθώς τον καφέ θα τον πιούμε εκεί. Όμως θα έχουμε μεγαλύτερη άνεση στην παραλία χωρίς να κουβαλάμε ομπρέλα», καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass