ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου στο Μέγαρο της ΕΛΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:06
Το εκκλησάκι δίπλα από το μνημείο πεσόντων Το εκκλησάκι δίπλα από το μνημείο πεσόντων

 

Όνειρο ετών για την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, πριν ακόμα γίνει το μέγαρο της ΕΛΑΣ στη Νεάπολη. Η δημιουργία ενός χώρου προσευχής για το προσωπικό. Υπερπήδησαν πολλά εμπόδια, γραφειοκρατικά και υπηρεσιακά, στο παρελθόν και ένα εκκλησάκι- προσκυνητάρι είναι γεγονός! Αφιερωμένο στον προστάτη της ΕΛΑΣ Άγιο Αρτέμιο. Τα θυρανοίξια προσεχώς, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη και με προοπτική να είναι κάθε χρόνο, ανοιχτό στο κοινό, όταν πανηγυρίζει. Στις 19 (παραμονή) και 20 Οκτωβρίου, του Αγίου Αρτεμίου.

Το προσκυνητάρι αποτελεί δωρεά ιδιώτη που ασχολιέται με τον τομέα των προκατασκευασμένων και η ΕΑΛ ανέλαβε όλα τα έξοδα κατασκευής των απαιτούμενων εγκαταστάσεων (ηλεκτρολογικά κλπ) και του εξοπλισμού του. Τα χρήματα, όπως είπε στην «Ε», ο πρόεδρος του σωματείου κ. Αθαν. Νταβούρας, δεν προέρχονται από τα ταμείο, αλλά είναι προϊόν παλιότερης δωρεάς του Συλλόγου Φίλων της Αστυνομίας και του αειμνήστου προέδρου του Χρήστου Γουμενόπουλου. Μάλιστα, ο δωρητής είχε τιμηθεί ειδικά, κατά τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου, σε επίσημη τελετή. Με τη δωρεά αυτή κατασκευάστηκε πρώτα το μνημείο των πεσόντων αστυνομικών, παραπλεύρως από την κεντρική είσοδο του μεγάρου της ΕΛΑΣ και δίπλα του αναγέρθηκε το προσκυνητάρι, που εξοπλίζεται με τα χρήματα της δωρεάς των Φίλων της Αστυνομίας.

«Ξεπεράσαμε δυσκολίες από υπηρεσιακούς παράγοντες στο παρελθόν», λέει ο πρόεδρος της ΕΑΛ. Το εκκλησάκι πήρε την απαραίτητη έγκριση από το αρχηγείο και τη Διεύθυνση Αστυνομίας και η σχετική αλληλογραφία, διεκπεραιώθηκε γρήγορα. Ήταν παλιό όνειρο του σωματείου και καθολική απαίτηση των αστυνομικών, για να μπορούν να ανάβουν ένα κεράκι πριν και μετά την υπηρεσία. Το εκκλησάκι θα εγκαινιασθεί με τις προσήκουσες τιμές, σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη…».

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass