ΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δωρεάν μπάνια για ηλικιωμένους και οικονομικά αδύναμους

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:05

 

Ανάσα δροσιάς θα δώσει ο Δήμος Λαρισαίων στους δημότες του που θα παραμείνουν στην πόλη τον Αύγουστο, θέτοντας σε εφαρμογή ημερήσιο πρόγραμμα για θαλάσσια μπάνια, στις παραλίες των γειτονικών δήμων. Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό, δρομολογεί για πρώτη φορά δωρεάν λεωφορείο με προορισμό τα παράλια του Δήμου Τεμπών. Τα δρομολόγια του λεωφορείου θα γίνονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωινές ώρες.

Πρώτη ημέρα χθες υποβολής των αιτήσεων και το ενδιαφέρον των δημοτών ήταν μεγάλο. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα και έχει επηρεάσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό των περισσοτέρων ακόμα και μια βόλτα στη θάλασσα φαντάζει ακριβή υπόθεση. Για τον λόγο αυτό η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ξεκινά τις δωρεάν μεταβάσεις ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και ηλικιωμένων στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών. «Τα θαλασσινά μπάνια απευθύνονται σε δύο κατηγορίες: Στους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αλλά και στους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά φέτος μετά τη συνεργασία του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου των ΚΑΠΗ Ντίνου Τσαούση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αποφασίστηκε οι ηλικιωμένοι να μην πληρώνουν ούτε το μικρό συμβολικό ποσό με το οποίο συμμετείχαν στο πρόγραμμα τις προηγούμενες χρονιές». Πρόκειται για πέντε μεταβάσεις στη διάρκεια μιας εβδομάδας όπου τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Δήμο Λαρισαίων. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την αντίληψη που επικρατεί ότι τα ΚΑΠΗ είναι απλώς φθηνά καφενεία» επισήμανε ο Δημήτρης Δεληγιάννης «είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε ερεθίσματα για συμμετοχή σε διάφορες δράσεις, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο». Τους ηλικιωμένους θα συνοδεύουν καθημερινά στη θάλασσα κοινωνική λειτουργός, φυσιοθεραπευτής και νοσηλεύτρια.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πέντε ημέρες και εντελώς δωρεάν θα διαρκέσουν και τα μπάνια των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για πενήντα πολίτες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα μικροί και μεγάλοι. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα προσφέρονται επίσης δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και ένα μεσημεριανό γεύμα σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή. Όπως και στους ηλικιωμένους έτσι και εδώ τους πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα συνοδεύουν καθημερινά κοινωνική λειτουργός και νοσηλεύτρια. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιείται πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά. Επίσης, να διευκρινιστεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι δεν είναι ωφελούμενοι αντίστοιχου προγράμματος άλλου φορέα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, (Οικον. Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος ) μέχρι και τις 23 Ιουλίου 2015 και ώρες από 9 π.μ έως 2 μ.μ. στην αρμόδια υπάλληλο Κερασία Δαλακώνη, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-680220 τα παρακάτω δικαιολογητικά: Αίτηση που χορηγείται από την υπηρεσία, φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2014 (2015), εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2014 (2015), έντυπο Ε9 (αφορά περιουσιακά στοιχεία), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ιατρική βεβαίωση, υπεύθυνη δήλωση η οποία χορηγείται από την υπηρεσία.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass