«Να ιδρυθεί Ιπποκράτειο Πανεπιστήμιο Λάρισας»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Ν. ΓΑΜΒΡΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΤΕΙ/Θ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 20:01

Με τον πρύτανη του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιώτη συναντήθηκε κλιμάκιο της νέας δημοτικής κίνησης για τον Δήμο Λαρισαίων, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων Νίκο Γαμβρούλα και τους Γιώργο Νταφόπουλο και Χριστίνα

  Σκάρπου.  Κύριο θέμα συζήτησης βεβαίως το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που φέρνει η κυβέρνηση προς συζήτηση στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι δραματικές αλλαγές που επιφέρει στο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας. Μετά από μακρά συζήτηση με τον Πρύτανη, το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις των προτεινόμενων στο νομοσχέδιο αλλαγών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λάρισας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γαμβρούλας δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων: «Πουθενά στον προηγμένο κόσμο δεν εμφανίζεται το φαινόμενο η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη μιας χώρας να μην έχει δικό της Πανεπιστήμιο. Με το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο ουσιαστικά υποβαθμίζεται δραματικά, αν δεν διαλύεται, το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Και σ’ αυτό ο Δήμαρχος της πόλης επέλεξε να μείνει άπραγος και πιστός στη γραμμή του κόμματος που τον στηρίζει. Και αυτό κατά παράβαση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία είχε την εντολή να αντιδράσει στη σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας και να απαιτήσει το “πάγωμα” του νομοσχεδίου και τη συζήτησή του από την αρχή όσον αφορά στη Λάρισα. Εκείνος όμως επέλεξε να παραβιάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραβλέψει το προφανές συμφέρον της πόλης, να θυσιάσει την προοπτική της  μπροστά στην εξυπηρέτηση της κυβερνητικής στόχευσης να περάσει η καταστροφική αυτή κυβερνητική απόφαση. Πρέπει το συντομότερο να πάρουν θέση οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στον Δήμο και να απαιτήσουν εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για τη στάση του αυτή. Οφείλουν επίσης όλοι οι πολιτικοί του Νομού να πάρουν δραστικά και αμέσως θέση. Έχουν φανεί στο θέμα αυτό τουλάχιστον κατώτεροι των περιστάσεων». Ο κ. Γαμβρούλας πρότεινε τέλος, ο   Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την ίδρυση του «Ιπποκρατείου Πανεπιστημίου Λάρισας», με κύριες κατευθύνσεις την υγεία, τη γεωργία και τη διατροφή, στην οποία θα συγχωνευθούν επιπλέον των υπαρχόντων Τμημάτων και Σχολών, και τα Τμήματα Ιατρικής, Βιοχημείας και Διαιτολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass