Πρώτο κουδούνι, αλλά όχι για όλους...

*ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΕΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 22:56

Μετά από δεκαπέντε ημέρες διακοπών οι μαθητές επιστρέφουν και πάλι στα θρανία.

Όχι όλοι όμως καθώς για τους μαθητές πολλών δήμων της Θεσσαλίας,  οι χριστουγεννιάτικες διακοπές παρατείνονται λόγω του χιονιά και του κρύου.
Στον Δήμο Λαρισαίων τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά αφού ο καιρός το επιτρέπει, όμως σε άλλους Δήμους που η κακοκαιρία προκαλεί ακόμη προβλήματα θα παραμείνουν κλειστά ή θα ανοίξουν λίγο αργότερα λόγω παγετού.
Κλειστά θα είναι επίσης  όλα τα σχολεία στον Δήμο Τυρνάβου και στον Δήμο Ελασσόνας, ενώ στα Φάρσαλα οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, του χιονιού και του παγετού που υπάρχουν στους δρόμους.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ
Κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Στομίου και Μελιβοίας σήμερα Τρίτη. Ανοικτές θα είναι όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Αγιάς. Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει στις 9:30 π.μ.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλελέρ.  Στο Ειδικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί. Τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου θα αρχίσουν κανονικά.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Με απόφαση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών, με σκοπό τη διαφύλαξη της ασφάλειας τόσο των μαθητών και των γονέων τους όσο και των εκπαιδευτικών, στις εξής τοπικές κοινότητες:
-Τοπική Κοινότητα Αιγάνης: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
-Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
-Τοπική Κοινότητα Καλλιπεύκης: Δημοτικό Σχολείο.
Επειδή ενσκήπτουν ζητήματα στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, ιδιαίτερα στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων θα πρέπει  να ενημερώνουν άμεσα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές των Δήμων που ανήκουν οι σχολικές μονάδες.
Αν υπάρξει  οποιαδήποτε καιρική αλλαγή ή επιδείνωση που θα προκαλέσει ενδεχόμενα νέα δεδομένα, θα εκτιμηθεί σήμερα το πρωί και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.
Να σημειωθεί ότι κανονικά λειτούργησαν χθες οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων παρά το γεγονός ότι ο μαθητικός πληθυσμός ήταν μειωμένος καθώς αρκετοί γονείς που είχαν τη δυνατότητα κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι λόγω κρύου.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δεν είναι όμως μονάχα ο χιονιάς που κλείνει τα σχολεία, αφού την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Λάρισας «Κων. Κούμας»  με αφορμή την 24ωρη απεργία  πραγματοποιεί  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Παράλληλα πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, αύριο  Τετάρτη  9    Ιανουαρίου    στις  6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του  4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου 19 )».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass