ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ

Σήκωσαν «χειρόφρενο» στα διπλώματα οδήγησης

*«Όχι μόνο δεν μπαίνει άνθρωπος στις σχολές οδήγησης αλλά χάνουμε και τις προγραμματισμένες», τονίζει στην «Ε» ο κ. Αποστόλης Καραφύλλης που εκλέχθηκε εκ νέου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2015 8:02

 

 

 

Του Κ. Γκιάστα

«Ακόμα και κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας της οικονομικής κρίσης, τους μήνες Ιούνιο- Ιούλιο υπήρχε ένα κύμα υποψηφίων, καθώς όλοι οι νεαροί έρχονταν για δίπλωμα μετά τις εξετάσεις. Τώρα όχι μόνο δεν μπαίνει άνθρωπος στις σχολές οδήγησης αλλά ακυρώνουν ακόμα και τις προγραμματισμένες εξετάσεις» με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας, Αποστόλης Καραφύλλης περιγράφει μια πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησε αυτές τις ημέρες ο κλάδος.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως «το δίπλωμα πλέον ιεραρχείται στον πάτο των προτεραιοτήτων της ελληνικής οικογένειας καθώς όλοι κοιτάνε να πληρώσουν ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαράτσια και τρόφιμα. Έφτασε να είναι πολυτέλεια…».

Και αν στον αριθμό των υποψηφίων παρατηρείται μεγάλη πτώση δεν ισχύει το ίδιο με τα ποσοστά της επιτυχίας. Δηλαδή αυτοί που δίνουν για δίπλωμα τα πάνε καλά. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών, το 2014 εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας (όλων των κατηγοριών) έδωσαν συνολικά 51.918 άτομα, εκ των οποίων επιτυχόντες ήταν 40.524 (78% επιτυχία). Αντιστοίχως στο 77% διαμορφώθηκε το ποσοστό επιτυχίας στα διπλώματα για Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από τους 116.204 υποψήφιους, τελικώς δίπλωμα χορηγήθηκε στους 89.680. Όσον αφορά στα επαγγελματικά διπλώματα (για τις κατηγορίες των φορτηγών) το ποσοστό επιτυχίας διαμορφώθηκε στο 75% με το 2014 να μετράει 7.632 νέες άδειες οδήγησης για φορτηγά.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Εν τω μεταξύ, λαρισινή εκπροσώπηση θα συνεχίσει να υπάρχει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών καθώς ο κ. Αποστόλης Καραφύλλης είναι μέσα στη νέα σύνθεσή του. Τα μέλη που συνθέτουν το ΔΣ είναι από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, την Ημαθία, τα Τρίκαλα, την Λάρισα και τον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Ηλιάδης Διαμαντής Πρόεδρος          

Βρούζος Ευριπίδης Α Αντιπρόεδρος

Καλαιτζής Γεώργιος Β Αντιπρόεδρος

Καλύβας Αθανάσιος Γενικός Γραμματέας

Πλιάκος Τριαντάφυλλος Ταμίας

Κοτίδης Βασίλειος Δημόσιες σχέσεις

Λιάκας Κωνσταντίνος Αναπλ. Ταμίας

Καραφύλλης Απόστολος Αναπλ. Γραμματέας

Μάργελος Γεώργιος Μέλος

Η ΠΙΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

Ένα θέμα για το οποίο ασχολήθηκαν πριν από μερικούς μήνες θέλουν να επαναφέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τη δημοτική αρχή οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Λάρισας. Σύμφωνα με τους ίδιους εκκρεμεί το αίτημα για δημιουργία μόνιμης πίστας υποψηφίων οδηγών μοτοσυκλέτας και ο Δήμος είχε υποσχεθεί πως θα εξετάσει την εύρεση ενός τέτοιου χώρου. Αυτήν τη στιγμή οι εξετάσεις γίνονται στον χώρο της Σκεπαστής της Νεάπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass