Λαρισαίος έσωσε με αυτοθυσία 78χρονη

ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2018 22:45
Η 78χρονη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον ΓΝΛ, με εισπνευστικά εγκαύματα (φωτ. Βασ. Ντάμπλης) Η 78χρονη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον ΓΝΛ, με εισπνευστικά εγκαύματα (φωτ. Βασ. Ντάμπλης)

Μια 78χρονη γυναίκα έσωσε με αυτοθυσία ένας 40χρονος που την ανέσυρε ζωντανή από το φλεγόμενο διαμέρισμά της.

Αψηφώντας τον κίνδυνο ο Λαρισαίος Θαν. Κωνσταντάκος, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες που πήρε από γειτονικά καταστήματα και με πρόχειρα μέτρα αυτοπροστασίας, ο 40χρονος έβγαλε ζωντανή με εισπνευστικά εγκαύματα από το φλεγόμενο διαμέρισμα την ηλικιωμένη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου στην οδό 31ης Αυγούστου 31 – κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο - όπου ζει μόνη της η 78χρονη γυναίκα. Κάτω από συνθήκες που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η φωτιά που εκδηλώθηκε στον διάδρομο γέμισε από καπνούς το διαμέρισμα. Βλέποντας τους καπνούς περίοικοι άρχισαν να αναζητούν την εστία για να συνειδητοποιήσουν ότι έβγαιναν από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου.

Ο κ. Κωνσταντάκος εκείνη την ώρα επισκεπτόταν φιλικό του πρόσωπο που διατηρούσε κατάστημα σε διπλανό κτίριο. Παίρνοντας έναν πυροσβεστήρα από κάποιο κατάστημα, εισήλθε στο διαμέρισμα της 78χρονης για να σβήσει τη φωτιά που βρήκε στον διάδρομο αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, από το καντηλάκι στο σώμα του καλοριφέρ «άρπαξαν» τα κρεμασμένα στον «καλόγηρο» ρούχα.

Ο κ. Κωνσταντάκος ακούγοντας την 78χρονη να καλεί σε βοήθεια κατέβηκε ξανά στο ισόγειο όπου πήρε έναν ακόμη πυροσβεστήρα και έναν φακό και, με πρόχειρα μέτρα αυτοπροστασίας, αψηφώντας τον κίνδυνο, μέσα στις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς εντόπισε την ηλικιωμένη, «εγκλωβισμένη στην κρεβατοκάμαρά της» όπως δήλωσε στην «Ε».

Για να προλάβει να την ανασύρει ζωντανή ενόσω έφθαναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η επέμβαση των οποίων εμπόδισε την επέκτασης της φωτιάς. Σοκαρισμένη η 78χρονη, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με εισπνευστικά εγκαύματα – αλλά εκτός κινδύνου - για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass