«ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

«Αγώνας» για τα 120 ευρώ στην Ελασσόνα!

* Καθημερινή «συνήθεια» η επίσκεψη στα Α.Τ.Μ.

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 8:03 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουλ 2015 11:30

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Μέσα σε ατμόσφαιρα έκδηλης ανησυχίας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας και χωρίς να λείψουν οι εικόνες εκνευρισμού (…ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες), εκατοντάδες άτομα, κυρίως συνταξιούχοι της Επαρχίας Ελασσόνας κατέκλυσαν χθες από τις 7 το πρωί τον χώρο γύρω από την είσοδο της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να εισπράξουν τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ από τη μηνιαία σύνταξή τους.

Ακόμη, την ίδια ώρα, δεκάδες άλλα άτομα προσέρχονταν προκειμένου να εισπράξουν τα 120 ευρώ του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ(…εφόσον είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό τους).

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σχηματίστηκαν από καταθέτες οι συνηθισμένες πια «ουρές» κυρίως στα Α.Τ.Μ. της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς για την καθημερινή ανάληψη των 50 – 60 ευρώ. Πιο ήρεμη ήταν η εικόνα στα Α.Τ.Μ. της Alpha bank και της Eurobank, με σαφώς μικρότερη προσέλευση.

Κυρίαρχα στοιχεία στη χθεσινή ασταμάτητη προσέλευση - «πολιορκία» του κόσμου στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελασσόνας ήταν άλλες στιγμές ο εκνευρισμός, η ένταση, η αγανάκτηση, η ανυπομονησία και άλλες στιγμές η υπομονή και η ηρεμία του κόσμου, που δείχνει να συνηθίζει σιγά – σιγά στη νέα διαμορφούμενη κατάσταση στο τραπεζικό και οικονομικό «τοπίο» της χώρας. Ακόμη, χθες το όλο «σκηνικό» μπροστά στην Εθνική της Ελασσόνας, είχε, παράλληλα με τη δικαιολογημένη αναμονή του κόσμου και πολλή κουβέντα – συζήτηση και προβληματισμό για το κρίσιμο θέμα των ημερών, για το αν προκύψει ή όχι συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους, για το αν βγει ή όχι η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσο για τις «ουρές» στα Α.Τ.Μ., χαρακτηριστική είναι η λιτή αλλά με νόημα τοποθέτηση αρκετών Ελασσονιτών: «Τα Α.Τ.Μ. είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας». «Η επίσκεψη στα Α.Τ.Μ. είναι μια καθημερινή συνήθεια». «Πηγαίνω σχεδόν καθημερινά σε ένα Α.Τ.Μ. Είναι το ίδιο σαν να πάω …στον φούρνο για το ψωμί». «Θα πήγαινα καθημερινά για την επιτρεπόμενη ανάληψη…αλλά το βιβλιάριό μου δεν έχει χρήματα»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass