ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ... ΨΗΦΙΣΑΝ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Άφησαν το δημοψήφισμα, έπιασαν τις βούρτσες

* Έτριψαν και έβαψαν τοίχους και παιχνίδια στην Παιδική Στέγη της πόλης, ενώ έπαιξαν και θεατρικό παιχνίδι με μηνύματα για τη διαφορετικότητα

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015 8:13

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Λ. Τζέκας

Αυτοί οι Λαρισαίοι δεν έμειναν κολλημένοι μπροστά από τις τηλεοράσεις τους. Σηκώθηκαν από τον καναπέ και έστρεψαν την πλάτη τους στις απειλές περί ευρωπαϊκού αποκλεισμού και τις επαναστατικές διαψεύσεις της κυβέρνησης. Πήραν μια βούρτσα, φόρεσαν ένα μπλουζάκι με το λογότυπο του ιδρύματος Worldventures Foundation και πήγαν στην Παιδική Στέγη της πόλης για να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες. Είκοσι άνθρωποι κόντρα στην ειδησεογραφία και την επικαιρότητα σήκωσαν μανίκια και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς.

Έβαψαν τους τοίχους στο εσωτερικό του κτιρίου, έκαναν εργασίες συντήρησης στα παιχνίδια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, ενώ άλλοι δίδαξαν στα παιδιά μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και του κουκλοθέατρου για τη διαφορετικότητα στον κόσμο.

«Είναι κάτι που το θέλαμε και κάτι που μας γεμίζει πραγματικά. Αυτήν θα είναι η πρώτη μας ενέργεια και έχουμε σαν στόχο στο άμεσο μέλλον να κάνουμε κάτι πιο μαζικό. Σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε εργασίες και παίξαμε με τα παιδιά. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν το ευχαριστηθήκαμε μόνο εμείς αλλά και τα παιδιά» τόνισε στην «Ε» εκπρόσωπος της δράσης.

Το ίδρυμα Worldventures Foundation σύμφωνα με τους εκπροσώπους του έχει σαν στόχο να προσφέρει έναν καλύτερο τρόπο ζωής σε παιδιά από όλον τον κόσμο. Και αν έγινε γνωστό στη Γουατεμάλα καθώς εκεί έχτισε αρκετά σχολεία με μπουκάλια, στη Λάρισα ξεκίνησε με τη συγκεκριμένη ενέργεια στην Παιδική Στέγη.

Παρούσα και η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Μέριμνας – Παιδικής Στέγης (η μοναδική πλέον σε όλη την Ελλάδα), κ. Αγγελική Σιτρά, που τόνισε τη σπουδαιότητα μιας φιλανθρωπικής ενέργειας όπως η συγκεκριμένη: «Στόχος της κοινωνικής μέριμνας είναι να βοηθάει πάντα τα άπορα παιδιά και είμαστε πάντα υπέρ του εθελοντισμού. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υπάρχει αυτή η ομάδα. Ελπίζω να μην σταματήσει μόνο σε αυτήν τη δράση και να συνεχιστεί η συνεργασία. Είναι πολύ θετικό που σε αυτές τις δύσκολες εποχές υπάρχουν άνθρωποι εθελοντές που πιστεύουν στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη. Στέλνουν και ένα μήνυμα για κάτι θετικό πόσο μάλιστα τώρα που όλοι είναι μπροστά στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Έτσι δίνουν και κουράγιο στους υπόλοιπους». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη λέγοντας πως: «βοηθά όλους μας και όχι μόνο τους αναξιοπαθούντες, διότι εξουδετερώνουν τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση. Ενεργοποιούν τις ορμόνες της καλής διάθεσης καταλήγοντας στην αίσθηση του ανεβάσματος, δηλαδή ζεστασιάς, αυξημένης ενεργητικότητας και ευφορίας». Ολοκληρώνοντας ανέφερε τα εξής: «Έχω πάντα κατά νου τη φράση του Μενάνδρου, του μεγάλου Αθηναίου ποιητή και φιλοσόφου “Τούτο μονάχα είναι η ζωή, το να μην ζεις μόνο για τον εαυτόν σου”»...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass