ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΩΜΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καρβέλια... ανθρωπιάς στη Φιλιππούπολη

* «Κάποιοι τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς» λέει στην «Ε» ο ιδιοκτήτης

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015 8:22

 

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Κ. Τσάντζος

«Μακάρι να μπορούσα να δώσω περισσότερα. Το ψωμί είναι αναγκαίο για όλα τα σπίτια» λέει ο Βασίλης Μπάτσικας, καθώς δίνει μια σακούλα με μισό κιλό σε έναν πελάτη που αντί για λεφτά του λέει απλά ένα ευχαριστώ καθώς τον κοιτάει στα μάτια.

Έβλεπε την κατάσταση εδώ και χρόνια να γίνεται χειρότερη ώσπου ήρθε η τελευταία εβδομάδα και δεν άντεξε, «πήραμε την απόφαση να δώσουμε δωρεάν ψωμί για όλους τους άνεργους και τους πολύτεκνους βλέποντας και την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες. Αποφασίσαμε μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες και να ομαλοποιηθεί λίγο η υπόθεση με τα χρήματα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας Λαρισαίους όσο μπορούμε».

Ο φούρνος «Κόντσα» βρίσκεται στη Φιλιππούπολη και λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια. «Ένας μικρός φούρνος είμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε και κάτι παραπάνω, αλλά βλέπετε πως όλα δυσκόλεψαν τώρα για τους επαγγελματίες. Για να πάρεις τις πρώτες ύλες πρέπει να προπληρώσεις και μάλιστα μετρητά». Ωστόσο δεν χάθηκε η ανθρωπιά από κάποιους «θα χάσω και πεντακόσια ευρώ. Ίσως όμως αυτό το ψωμί να δώσει εκτός από μπουκιές και λίγο κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αυτήν την περίοδο».

Η απόφαση πάρθηκε μόλις χθες το πρωί και μάλιστα την ανακοίνωσε το κατάστημα μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «οι ημέρες που περνάει η χώρα μας είναι δύσκολες. Όλοι μας ασχέτως το πού ανήκει ο καθένας πολιτικά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρώτο λόγο έχει η Ελλάδα και οι πολίτες της» ανέφερε το σχετικό μήνυμα και συνέχιζε ως εξής «Σε αυτές της δύσκολες στιγμές εμείς εδώ στον Φούρνο με Ξύλα Κόντσα προσπαθώντας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ομάδες ανθρώπων που είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση από εμάς (άνεργοι-πολύτεκνοι) έως ότου ανοίξουν οι τράπεζες και μπουν τα πράγματα σε μια σταθερή τροχιά.

Καθημερινά με την επίδειξη της κάρτας ανέργου, πολύτεκνου, θα μπορούν τις καθημερινές από 11:30 π.μ. και τα Σάββατα από 12:00 μ. να προμηθεύονται το ψωμί τους δωρεάν -μέχρι εξάντλησης της ημερήσιας παραγωγής. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτές της ημέρες για να μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι για μια δυνατή Ελλάδα. Είναι η αλληλεγγύη που πρέπει να απλωθεί σε όλη τη χώρα».

Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Χατζημιχάλη 65, στη Φιλιππούπολη. Για οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει το τηλέφωνο 2410-613.298.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass