ΔΗΜ. ΑΔΑΜ: ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΤΟ 85% ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ

Καταστροφική μια βίαιη εισαγωγή νέου νομίσματος

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2015 7:48
Η ελληνική κατανάλωση είναι κατά 85% εισαγόμενη. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο η βίαιη αλλαγή νομίσματος θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά Η ελληνική κατανάλωση είναι κατά 85% εισαγόμενη. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο η βίαιη αλλαγή νομίσματος θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι δραματική και βίαιη.

Εάν τελικά η χώρα εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αυτό θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας σειράς πραγμάτων.

Είτε επιστρέφοντας στη δραχμή είτε σε ένα άλλο νόμισμα η ζωή εκτός ευρώ για τους πολίτες θα είναι σκληρή και δύσκολη. «Θα επηρεαστεί όλη η αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ και πρόσθεσε: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε την είσοδο στο ευρώ, παρ’ όλο που υπήρχε ένα θετικό κλίμα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει κατά την έξοδο. Τώρα οδηγούμαστε άναρχα σε αυτό και με κακή ψυχολογία. Δεν είναι έτοιμη η αγορά να δεχτεί ένα νέο νόμισμα».

Σε πρώτη φάση η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και η αναταραχή που θα προκληθεί στην Οικονομία θα επηρεάσει συνολικά το εμπόριο. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, θα κάνει τα εισαγόμενα προϊόντα πανάκριβα με αποτέλεσμα ούτε οι εισαγωγείς, αλλά ούτε και οι καταναλωτές να μπορούν να τα αγοράσουν. «Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 85% των προϊόντων που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα και πως μόνο το 15% είναι αυτά που παράγονται στη χώρα, τότε ναι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα από τη στιγμή που θα αγοράζουμε έστω και τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό και θα πουλάμε μετά σε εθνικό νόμισμα. Θα είναι ακριβά. Δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να καταναλώσουμε προϊόντα», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Αδάμ. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας διευκρινίζει ότι «αν οδηγούμασταν σε αλλαγή του νομίσματος, σε ένα εθνικό νόμισμα δηλαδή, ακολουθώντας όμως μια μακροχρόνια διαδικασία, που αυτή θα συνδυαζόταν με αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών, στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα, καταναλώνοντας ελληνικά προϊόντα και ακολουθώντας ένα οργανωμένο σχέδιο με οργανωμένες κατευθύνσεις από την κυβέρνηση τότε είναι σίγουρο ότι θα οδηγούμασταν σε ανάπτυξη της οικονομίας. Τότε θα βγαίναμε από την κρίση. Με βίαιες κινήσεις όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass