Η 110 Π.M. εκχωρήθηκε για δράσεις των ΗΠΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 15:48

Στις «επικίνδυνες δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα κατασκοπευτικά drones των ΗΠΑ και στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» αναφέρονται βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων, ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάν. Καμμένο.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «η δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου του Πενταγώνου, καθώς και πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με την εγκατάσταση των αμερικανικών στρατιωτικών drones MQ-9 Reaper (Θεριστής) στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού η δράση τους εκτείνεται από τη Λευκορωσία μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκχώρησε την 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, με σκοπό την ανάπτυξη κατασκοπευτικών και επιθετικών βλέψεων απέναντι σε άλλες χώρες και λαούς. Η 110 Πτέρυγα Μάχης είναι μια ακόμη στρατιωτική βάση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και πολλές άλλες που έχουν εκχωρηθεί για την ανάπτυξη επιθετικής δραστηριότητας, που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή, και αποτελεί ένα ακόμη πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ προς τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής.

Ο αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου στις δηλώσεις του δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών σχετικά με τις πτήσεις των drones, λέγοντας: «Το αποτύπωμα της Αμερικής στην Αφρική αυξάνεται με έμφαση στη χρήση των drones. Ωστόσο για λόγους απορρήτου δεν ανακοινώνουμε λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες αποστολές».

Ακόμη τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου σημειώνουν ότι η απογείωση και προσγείωση των drones πραγματοποιείται από χειριστές στη Λάρισα, ενώ ο χειρισμός των λειτουργιών πτήσης – αναγνώρισης πραγματοποιείται μέσω δορυφόρου από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα, μετά την απογείωση των drones οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια της πτήσης να πραγματοποιούνται μέσω δορυφόρου από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι κατά την πτήση των drones εντός του ελληνικού εναέριου χώρου υπάρχει η δυνατότητα να φωτογραφίζονται υποδομές και στρατιωτικό υλικό, με σκοπό την οργάνωση της άμυνας της πατρίδας μας, από κατασκοπευτικά κέντρα που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Επίσης αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η δράση αυτών των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, με την αξιοποίηση υποδομών της χώρας μας, χρησιμοποιείται για κατασκοπία, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ενάντια σε άλλες χώρες, αλλά και για πολεμικούς σχεδιασμούς σε άλλους λαούς με τους οποίους τίποτε δεν έχει να χωρίσει ο λαός μας».

Οι βουλευτές ερωτούν τον κ. Καμμένο «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν τώρα οι πτήσεις των drones από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου μας εμπλέκουν ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια σε άλλους λαούς, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την άμυνα της χώρας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass