Αστικές παρεμβάσεις βασισμένες στη φύση

Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HORIZON 2020 CLEVER CITIES

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2018 15:44

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 Clever Cities (Co-designing Locally tailored Ecological solutions for Value added, socially inclusivE Regeneration in Cities).

Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι η πόλη του Αμβούργου. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εφαρμόσει καινοτομικές προσεγγίσεις για τη συνδιαμόρφωση, εφαρμογή και διαχείριση αστικών παρεμβάσεων βασισμένων στη φύση (Nature Based Solutions) που θα μπορούν να εξειδικευτούν για τις συνθήκες κάθε πόλης, ώστε να έχουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά αποτελέσματα στην αστική αναγέννηση.

Στη Λάρισα η περιοχή παρέμβασης είναι η περιοχή της συλλεκτήριας τάφρου Ι1. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τη συνοικία των Αγίων Σαράντα, Νέα Σμύρνη, Λαχανόκηποι κι Άγιο Γεώργιο. Ήδη στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης έχουν συμπεριληφθεί παρεμβάσεις για το τμήμα της τάφρου μεταξύ Αγίων Σαράντα και Νέας Σμύρνης.

 Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CLEVER Cities πραγματοποιήθηκε (6-8 Ιουνίου) στην πόλη του Αμβούργου και συμμετείχαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και υπεύθυνες για τα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα, Λία Γκουντρουμπή και Μαρία Νικολαΐδου.

 Στο πρόγραμμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις των εταίρων, καθώς και σύντομη περιγραφή της περιοχής που κάθε εταίρος έχει εντάξει στο πρόγραμμα (χαρακτηριστικά και πολιτικές).

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Γ. Σούλτης δήλωσε ότι «μεθοδικά και με επιμονή καταφέραμε στη διάρκεια των 4 χρόνων της δημοτικής μας αρχής, να βάλουμε τον Δήμο της Λάρισας στον παγκόσμιο χάρτη των Ευρωπαϊκών (και διεθνών) προγραμμάτων. Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε πολλά Ευρωπαϊκά και διεθνή «φόρα» στο ίδιο τραπέζι με δήμους από όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας μέρος στον προβληματισμό για την επίλυση των μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων των δήμων. Πολλές εξ’ άλλου αντιπροσωπίες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί την πόλη μας στη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Η συμμετοχή μας σε πολλά και διάφορά Ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα πόλεων, έχει συμβάλει στο να γίνει γνωστή η Λάρισα και να πολλαπλασιάζονται οι προτάσεις για τη συμμετοχή μας σε πολλά νέα προγράμματα. Η πολιτική αυτή έχει μόνο θετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην εξωστρέφεια του Δήμου Λαρισαίων με πολλά οφέλη για την πόλη μας, τον δήμο και όλη την περιοχή της Θεσσαλίας». Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 60 μήνες και έχει συνολικό προϋπολογισμό 14.214.660,630 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Λαρισαίων είναι 92.757,60 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass