«Οχι» στο μεσοπρόθεσμο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 15:36

Την αντίθεσή της στην “Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2021” σε Δήμους και Περιφέρειες εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία αναφέρει ότι «δεν στοιχιζόμαστε με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, δεν συνυπογράφουμε το αντιλαϊκό της σενάριο και στην τοπική-περιφερειακή διοίκηση».

Αναλυτικότερα η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι «αρχές του Απρίλη 2018, στάλθηκε στους Δήμους και τις Περιφέρειες εγκύκλιος με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη, με τίτλο “Κατάρτιση μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2021”. Η εγκύκλιος με οδηγό τις αντιλαϊκές δημοσιονομικές μνημονιακές κατευθύνσεις, τους στόχους υπέρ του κεφαλαίου και τα ασφυκτικά δημοσιονομικά όρια όσον αφορά στις λαϊκές ανάγκες και υποδομές του Υπουργείου Οικονομικών, καλεί Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να υποβάλουν ισοσκελισμένα στόχους εσόδων -εξόδων για τα έτη 2019-2022 και επισημαίνοντας ότι αφορά τη “συνεισφορά” Δήμων και των Περιφερειών“ στη διαδικασία του σεναρίου του ΜΠΔΣ 2019-2022”!. Η Κυβέρνηση δηλαδή επιχειρεί και με βάση την εγκύκλιο, να συνδράμουν το αντιλαϊκό πλαίσιο της “επόμενης μέρας” που καταστρώνει στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και να βάλουν την υπογραφή τους στο αντιλαϊκό σχεδιασμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα πάντα με τη Λαϊκή Συσπείρωση «αυτό είναι το σενάριο της “επόμενης μέρας” στην Τοπική Διοίκηση που κυβέρνηση καλεί τους αιρετούς να κεντήσουν και να υπογράψουν. Ένα αντιλαϊκό σενάριο διαρκείας στην Τοπική Διοίκηση. Με βάση “το εντέλλεστε” της εγκυκλίου του Υπ Εσωτερικών – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αρκείται πια στη συναίνεση πολλών δημοτικών αρχών, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή και συνενοχή του συνόλου των αιρετών οργάνων στο αντιδραστικό σχεδιασμό της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους αιρετούς «να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι δήμοι και οι περιφέρειες, θα γίνουν πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί στην προώθηση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής. Να μην στοιχηθούν με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και να μην συνυπογράψουν το αντιλαϊκό της σενάριο. Να δράσουν με αφετηρία τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, με όρους λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, κεφαλαίου, απαιτώντας: την πλήρη χρηματοδότηση της τοπικής-περιφερειακής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σε κεντρικό- περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς -πυρκαγιές κλπ και για την δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές δομές στήριξης και φροντίδας του παιδιού, της οικογένειας, των γερόντων, για τη λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass