«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»

ΦΩΝΑΞΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:32

Με σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες», εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια στα νέα μέτρα, στην αντεργατική όπως υποστήριξαν επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Αγγελική Δασκαλάκη μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ έκανε λόγο για «προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα, περί τέλους των μνημονίων, αντίμετρων, ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας» και κάλεσε να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων «πώς είναι δυνατόν να βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά όλοι οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι να διατηρούνται; Από πότε η κοινωνική προστασία ταυτίζεται με τους πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία;».

Σχετικά με τα αντίμετρα που επικαλείται η κυβέρνηση είπε ότι αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τη στήριξη της εργασίας. Για εμπόδια στα σωματεία έκανε λόγο υπογραμμίζοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο βάζει επιπλέον εμπόδια στη δυνατότητα των σωματείων, για προσφυγή στη διαιτησία για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης, ενώ το πλαίσιο και τα κριτήρια συνολικά της διαδικασίας παραμένουν κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας, με βάση “την οικονομική κατάσταση και εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικής δραστηριότητας”. Η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, και αποδεικνύει περίτρανα, πως η δήθεν επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων δεν είναι τίποτα άλλο από ακόμα ένα παραμύθι.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των αναγκών μας. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, για την ανάκληση απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και τη μάχη ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου, για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών στις συντάξεις και για τόσα άλλα σημαντικά μέτωπα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», ανέφερε η Αγγελική Δασκαλάκη.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass