Ο ρόλος του δικηγόρου στη διαμεσολάβηση

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 5:37

Σεμινάρια σχετικά με τον ρόλο του δικηγόρου ως νομικού παραστάτη στη διαδικασία διαμεσολάβησης ξεκίνησαν χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Στόχος είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και η επίλυση τυχόν προβλημάτων των διαμεσολαβητών δικηγόρων. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια χαρακτηρίζονται ως πρωτοποριακά αφού είναι τα πρώτα που απευθύνονται σε μη διαμεσολαβητές δικηγόρους σχετικά με τη νέα διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δήλωσαν συμμετοχή 115 δικηγόροι, με αποτέλεσμα να χωριστούν σε τρία τμήματα (το δεύτερο θα γίνει στις 5 Ιουνίου και το τρίτο στις 18 του ίδιου μήνα).

Τα σεμινάρια, που είναι χωρίς κόστος συμμετοχής και διεξάγονται από τις εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών του ΙΝΚΑΔΙΛ που είναι και μέλη του ΔΣΛ, τα διοργανώνει η Επιτροπή Διαμεσολάβησης του ΔΣΛ που απαρτίζεται από τους νομικούς: Χρήστο Μπραζιώτη (Α’ Αντιπρόεδρο), Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη και Πέτρο Δημοβέλη (σύμβουλοι ΔΣ).

Μετά το πέρας το σεμιναρίων αναμένεται να γίνει ειδική εκδήλωση προσομοίωσης της διαδικασίας διαμεσολάβησης από την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Διαμεσολάβησης, ώστε η εκπαίδευση να γίνει βιωματική.

Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΔΣΛ. κ. Χρήστος Μπραζιώτης, μιλώντας στους συναδέλφους του, τους καλωσόρισε στην έναρξη των σεμιναρίων, τονίζοντας πως η υλοποίησή τους κατέστη δυνατή μετά την ευγενική αποδοχή της προτάσεως που έγινε προς τις δύο εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών του ΙΝΚΑΔΙΛ που τυγχάνουν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρίνα Αρσενοπούλου και Εύη Μπεκίρη, τις οποίες και ευχαρίστησε θερμά, διότι «αγκάλιασαν αμέσως την ιδέα αυτή και αποδέχτηκαν άμισθη να πραγματοποιήσουν τα σεμινάρια και να επιμορφώσουν συναδέλφους». Ακόμα ευχαρίστησε την ομάδα εργασίας της επιτροπής διαμεσολάβησης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εκπόνηση σχεδίου για ειδική εκδήλωση προσομοίωσης της διαδικασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass