Κλειστή για 5 μήνες η Μεγ. Αλεξάνδρου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 22:00

Με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων… άναψε προχθές το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο κέντρο της Λάρισας.

Ένας δρόμος που από συλλεκτήρια κεντρική οδός που είναι σήμερα θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στον οποίο θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο αστικών λεωφορείων και ταξί, θα απαγορευθεί δηλαδή η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Μετά την τοποθέτηση, προχθές το πρωί, προειδοποιητικής σήμανσης το έργο θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της Μεγ. Αλεξάνδρου με τη Μανδηλαρά και τμηματικά θα συνεχισθεί έως την Κεντρική πλατεία και την οδό Κύπρου όπου για λίγο διάστημα ακόμη θα συνεχίσει να λειτουργεί η στάση των ταξί.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου οπότε για το επόμενο πεντάμηνο των εργασιών θα προκληθούν αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω Αστικών λεωφορείων ή και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών με την τροφοδότηση των καταστημάτων, την επικοινωνία ξενοδοχείων κλπ.

Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εξετάσθηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τους αντιδημάρχους Τεχν. Έργων και Πολεοδομίας, Γ. Σούλτη και Δημ. Μαβίδη αντίστοιχα, τον ανάδοχο του έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες που βρέθηκαν προχθές στη Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ τρέχοντα θέματα θα εξετασθούν σε σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα.

ΚΕΝΤΡΟ

Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί αφορά στο σύνολο των έργων που θα εξελιχθούν σε κεντρικές οδούς. Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε η ανακατασκευή της οδού Μανδηλαρά ενώ για τους θερινούς μήνες σχεδιάζεται η έναρξη των έργων μετατροπής σε ήπιας κυκλοφορίας των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων στις οποίες, όπως και στη Μεγ. Αλεξάνδρου, θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο αστικών και ταξί.

ΑΣΤΙΚΑ

Με αφορμή τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου, η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. ανακοίνωσε τις εξής αλλαγές στα δρομολόγια:

Γραμμές Νο 1 και Νο 4: Τα λεωφορεία θα ακολουθούν την εξής διαδρομή: Φιλελλήνων - Κύπρου - Μανωλάκη - Κυκλικός κόμβος Αγίου Αχιλλίου - Κενταύρων - Ανθίμου Γαζή.

Η στάση "Δικαστικό Μέγαρο" της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταφέρεται στην οδό Φιλελλήνων στη στάση "ΟΤΕ". Η στάση "Τρίγωνη Πλατεία" της οδού Μανδηλαρά μεταφέρεται στην οδό Ανθίμου Γαζή στη στάση "Γυμνάσια". Επιπρόσθετα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών θα πραγματοποιείται στάση στην "Πλατεία Εβραίων" στην αρχή της οδού Ανθίμου Γαζή.

Γραμμές Νο 8, Νο10 και Νο15: Τα λεωφορεία θα ακολουθούν την εξής διαδρομή: Κύπρου - 28ης Οκτωβρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου. Για τη γραμμή Νο8 η στάση "Δικαστικό Μέγαρο" της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου μεταφέρεται στην οδό Φιλελλήνων στην στάση "ΟΤΕ". Για τις γραμμές Νο 10 και Νο 15 η στάση "Δικαστικό Μέγαρο" της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταφέρεται στην οδό Κύπρου στη στάση "Κεντρική Πλατεία". Για οποιαδήποτε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Σταθμαρχείο στο τηλέφωνο 2410-533903.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass