ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ…

«Μαντρώνουν» τα τραπεζοκαθίσματα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:16

Στην εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έγκρισης του Κανονισμού πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων και περιπτέρων προχώρησε χθες ο Δήμος Τυρνάβου.

 Συγκεκριμένα συνεργείο του Δήμου παρουσία της δημοτικής συμβούλου και π. προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλας Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, η οποία είναι στην επιτροπή σήμανσης των ορίων, και υπό την επίβλεψη του αρμόδιου πολιτικού μηχανικού του Δήμου κ. Γιάννη Πουρνάρα, αρχίζοντας από την πόλη του Τυρνάβου, οριοθέτησε τους χώρους στους οποίους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα. Δηλαδή σε καφενεία, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, φαστ – φουντ κ.ά., τα οποία έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα.. Με την κίτρινη διαγράμμιση γίνεται πλέον ορατό στους ίδιους τους επαγγελματίες, αλλά και στους πολίτες μέχρι πού έχουν δικαίωμα οι πρώτοι να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με πηγές από τον Δήμο Τυρνάβου μετά την παρέλευση των πρώτων ημερών από την εφαρμογή του μέτρου, εάν η απόφαση αυτή και η οριογραμμή δεν εφαρμοστεί και οι επαγγελματίες στρώνουν τραπέζια και εκτός του νόμιμου χώρου που δικαιούνται, τότε ο Δήμος θα προβεί στη διαδικασία επιβολής προστίμου το οποίο αρχικά θα είναι στο ύψος του ποσού που ήδη χρεώνονται για το χώρο που νόμιμα κατέχουν, ενώ αν συνεχίσουν την παρανομία τότε το ποσό αυτό θα πολλαπλασιάζεται και θα βεβαιώνεται στο ταμείο του Δήμου.

Την αρχική τοποθέτηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Κανονισμού, αντικείμενό του είναι :

-Η θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων της χρήσης των πεζοδρομίων, οδών, πλατειών κ.λπ. κοινοχρήστων χώρων, οι οποίοι θα δεσμεύουν τον Δήμο, τους ποιούμενους την χρήση και εκμετάλλευση αυτών, καθώς και τους πεζούς, διερχομένους ή σε στάση.

-Η εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων.

-Ο καθορισμός όρων παραχώρησης κατά χρήση κοινοχρήστων χώρων.

-Η θέσπιση κανόνων και όρων λειτουργίας περιπτέρων και υπαίθριων χώρων πώλησης φρούτων.

-Ο καθορισμός ειδικών όρων για επισκευές οικοδομών και ανέγερσης νέων οικοδομών.

-Η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

Σκοπός του επίσης είναι η ασφάλεια, προστασία και άνεση της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) ειδικότερα.

-Η οργάνωση των εξυπηρετήσεων σε κοινόχρηστους χώρους σε σχέση με τις υπάρχουσες χρήσεις γης, τις συνήθειες και τις ιδιομορφίες των πόλεων του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, καθώς και των οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Τυρνάβου.

Η αισθητική και η λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Η ενδυνάμωση της εμπορικής κίνησης με την οργανωμένη παρουσίαση των κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουλιό η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε εγκριθεί όταν ο προηγούμενος Κανονισμός αφορούσε μόνο στον πρώην «Καποδιστριακό» Δήμο Τυρνάβου, το 2008. Έτσι υπήρχε η ανάγκη εκπόνησης ενός Κανονισμού, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τον ενιαίο πλέον Δήμο και θα προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και συνθήκες του σήμερα, εντός των διοικητικών ορίων του νέου Δήμου Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass