ΕΝΤΟΝΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η 2ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Την απόσυρση του «Κλεισθένη» ζητά το Δ.Σ. Ελασσόνας

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 22:00

Με την απόσυρση του πολυσυζητημένου σχεδίου νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», ζητώντας παράλληλα την παράταση κατά δύο μήνες του χρόνου διαβούλευσης με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης για την περαιτέρω επεξεργασία και τις βελτιώσεις, τάχθηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου, ανάμεσα στα άλλα:

«Το μόνο που επιτυγχάνεται, με την υιοθέτηση των όσων προτείνει η κυβέρνηση, είναι ένας εκλεγμένος δήμαρχος, ο οποίος δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο ΔΣ για να μπορεί να κυβερνήσει, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την «ομηρία» του από δημοτικούς συμβούλους ή οργανωμένα συμφέροντα. Αυτό που ζητάμε όλοι οι αυτοδιοικητικοί της χώρας, ανεξαρτήτως των πολιτικών ή ιδεολογικών μας προτιμήσεων, είναι, αφενός μια παράταση δύο μηνών στη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιπλέον, τη διαμόρφωση, εκ μέρους της κυβέρνησης, εκείνου του πλαισίου, που θα θέτει, χωρίς αμφισβήτηση, τους όρους κυβερνησιμότητας των δήμων.

 Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν λύνει βασικά προβλήματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Αντιθέτως, δημιουργεί στενότερο εναγκαλισμό με την κεντρική εξουσία, με το κράτος, κάτι που θα έπρεπε κανονικά να στοχεύει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

 Τοποθετούμενος στο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος – πρ. δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι με το νέο σχέδιο νόμου αλλάζει και πάλι το τοπίο στην αυτοδιοίκηση, που αυτά τα χρόνια έχει υποφέρει, ανέφερε: «Το σύστημα της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση δεν μας βρίσκει αντίθετους. Το νομοσχέδιο του “Κλεισθένη” πρέπει να επανεξετασθεί για τις οικονομικές του, κυρίως, προβλέψεις. Να επιλυθούν τα οικονομικά θέματα της Αυτοδιοίκησης και να αποκατασταθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι που παρακρατούνται από την κεντρική διοίκηση.

 Επί του νομοσχεδίου εκφράζοντας επιμέρους προβληματισμούς τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Γκουνός, Δημ. Αβρανάς, Δημ. Αντωνίου, Γιώργος Γιαννούλας, Ανέστης Σερετίδης, Στάθης Ψωμιάδης, Φώτης Καραγκόγκος, Γιάννης Χαλκίδης κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass