ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 12 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Οι εσωπαραταξιακές αντιπαλότητες φέρνουν έσοδα στη ΝΔ

*Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των επανεγγραφέντων σε Φάρσαλα και Τύρναβο, όπου εξελίσσονται σκληρές αναμετρήσεις στις ΔΗΜΤΟ *Μαζί με την αντιπαλότητα Καπετάνου-Σουφλιά στη ΝΟΔΕ προέκυψαν 76.000 ευρώ στο κομματικό ταμείο

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 22:26
Από την κατάθεση υποψηφιοτήτων στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας. Εκεί όπου οι υποψήφιοι είναι δύο, ο αριθμός των επανεγγραφέντων είναι ιδιαίτερα υψηλός Από την κατάθεση υποψηφιοτήτων στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας. Εκεί όπου οι υποψήφιοι είναι δύο, ο αριθμός των επανεγγραφέντων είναι ιδιαίτερα υψηλός

Με ποσό άνω των 75.000 ευρώ ενίσχυσαν οι νεοδημοκράτες της Λάρισας το χειμαζόμενο κομματικό ταμείο, καθώς οι επανεγγραφές στη ΝΔ έφτασαν τις 6.366 σε επίπεδο νομού. Όλοι αυτοί κατέβαλαν συνδρομή 12 ευρώ και θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 13 Μαΐου.

Από τις κάλπες, που θα μείνουν ανοιχτές θα εκλεγούν:

- Ο νέος πρόεδρος ΝΟΔΕ μεταξύ των υποψηφίων Χρήστου Καπετάνου και Ηλία Σουφλιά.

-Τα 9 μέλη της ΝΟΔΕ εκ των 17 υποψηφιοτήτων που έχουν κατατεθεί.

-Πρόεδροι και μέλη των ΔΗΜΤΟ, στους 7 δήμους του νομού.

Δεν θα χρειαστεί εκλογή για τους 27 συνέδρους της ΝΔ, καθώς ισάριθμες ήταν και οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.

Η ΝΔ ενθάρρυνε την ηλεκτρονική επανεγγραφή των μελών της καθώς η διαδικασία στα κομματικά γραφεία με αυτοπρόσωπη παρουσία έληξε πολύ νωρίς. Συνεχίστηκε όμως μέσω ίντερνετ, στην ιστοσελίδα του κόμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι πληκτρολογούσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και εφόσον αυτά αντιστοιχούσαν με πρόσωπο εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, Έλληνας δηλαδή με δικαίωμα ψήφου, τότε γινόταν δεκτή η εγγραφή του στη ΝΔ, με την προϋπόθεση καταβολής 12 ευρώ. Τα χρήματα καταβάλλονταν ηλεκτρονικά μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Λέγεται ότι πολλές εγγραφές καλύφθηκαν από τις ίδιες κάρτες αλλά αυτό θεωρείται ως εξυπηρέτηση και όχι ως κατευθυνόμενες εγγραφές από ενδιαφερόμενους υποψηφίους που κάλυψαν τα 12ευρα των υποστηρικτών τους.

Φυσικά η ύπαρξη δύο υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΟΔΕ αύξησε το ενδιαφέρον άρα και τις επανεγγραφές μελών. Το ενδιαφέρον ενισχύθηκε περαιτέρω στις ΔΗΜΤΟ όπου υπάρχουν επίσης δύο υποψήφιοι πρόεδροι. Ειδικά στα Φάρσαλα και τον Τύρναβο προβλέπεται τιτανομαχία.

Οι μισοί από τους 6.366 επανεγγραφέντες στη ΝΔ αντιστοιχούν στη ΔΗΜΤΟ της πόλης της Λάρισας καθώς φτάνουν τα 3.275 άτομα. Στην κάλπη της θα αναμετρηθούν η εκπαιδευτικός Ελένη Ξυνοπούλου με την οδοντίατρο Σοφία Ζαχαρή.

Στη ΔΗΜΤΟ Τεμπών με μοναδική υποψηφιότητα αυτή του εκπαιδευτικού Χρήστου Κίτσιου οι εγγραφές είναι μόλις 126.

Στη ΔΗΜΤΟ Αγιάς με επίσης μοναδικό υποψήφιο τον απόστρατο Χρήστο Χατζησαλάτα έφτασαν τις 197.

Ενώ και στη ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας με μοναδικό υποψήφιο τον κρεοπώλη Θωμά Κίτση δικαίωμα ψήφου έσπευσαν να αποκτήσουν 401 μέλη.

Στη ΔΗΜΤΟ Κιλελέρ, με δύο αντίπαλες υποψηφιότητες, τον αγρότη Χρήστο Σταυροθεόδωρο και τον τεχνολόγο γεωπόνο Δημήτρη Τσιάρα, οι επανεγγραφές έφτασαν τις 444.

Στη δε ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων όπου αναμετρώνται όπως και την προηγούμενη φορά η Μαργαρίτα Γκότη με τον Γιώργο Αγγελακόπουλο, με νικήτρια τότε την πρώτη, οι επανεγγραφές έφτασαν τις 927.

Ενώ στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου, όπου μαίνεται η μάχη μεταξύ του αγρότη Ανδρέα Γιαννόπουλου και του κτηνοτρόφου Στέλιου Σπανογιάννη δικαίωμα ψήφου απέκτησαν 996 άτομα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass