ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ, ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΕΔΕ…

Παράταση δύο μηνών ζητά το Δ.Σ. Αγιάς

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2018 22:03

Την παράταση δύο μηνών, με ψήφισμα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους όλα τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης I».

Αυτό αποφασίστηκε χθες αργά το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεών του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, μετά από το κάλεσμα του προέδρου της ΚΕΔΕ για άμεση κατάθεση προτάσεων όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Πρόκειται για ψήφισμα που έφερε στο τραπέζι ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας επισημαίνοντας παράλληλα ως προσωπική άποψη, και ερχόμενος σε αντίθεση με το διαμορφωμένο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, πως δεν συμφωνεί με τη φρασεολογία του κειμένου της ΚΕΔΕ, αντιτίθεται στον τρόπο που μ’ αυτό η ΚΕΔΕ απευθύνεται στο υπουργείο, αντιτίθεται στη συλλήβδην άρνηση όλων των σημείων, ενώ δήλωσε καθαρά υπέρμαχος του αναλογικού συστήματος, για το οποίο όμως είπε θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις κοινότητες. Αναφέρθηκε, επίσης, σε διάφορα σημεία που τον φέρνουν σύμφωνο ή αντίθετο με το νομοσχέδιο τονίζοντας πως οι ασάφειες που υπάρχουν είναι πολλές και πως το μείζον στοίχημα σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι κυρίως αυτό να κάνει τους Δήμους να είναι λειτουργικοί κάτι που… δεν διαφαίνεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος λίγο πολύ όσον αφορά την ανάγκη χρονικής παράτασης, ώστε να υπάρξει ευρύς διάλογος με τη συμμετοχή όλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κινήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Καλαγιάς, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Κασίδας κατέθεσε και υποστήριξε το ψήφισμα και τις θέσεις αυτού, αντίστοιχα, της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο έχει αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Όλοι τους υπερασπίστηκαν την απλή αναλογική, ενώ τις απόψεις τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Λέτσιος, Χριστίνα Γιαννουλέα, Στέφανος Ριζούλης, Αθανάσιος Ολύμπιος, Ιωάννης Αναστασίου και Θωμάς Σιμούλης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass