ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

«Καμπάνα» σε Λαρισαίο δικηγόρο για απάτη

* Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών από το Τριμελές Εφετείο *«Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε χθες στην «Ε»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 22:11

Με 18 μήνες φυλάκισης τιμώρησε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ένα Λαρισαίο δικηγόρο που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δράση του, γύρω από υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και δανειολήπτες.

Ο αυτοδιαφημιζόμενος για τις κινήσεις του, γύρω από τέτοιου είδους ζητήματα συμπολιτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης αλλά την ίδια στιγμή το δικαστήριο τον αθώωσε για άλλες πράξεις που κατηγορούνταν (απιστίας δικηγόρου, υπεξαίρεσης και υπεξαγωγής εγγράφων). Μαζί του κρίθηκε ένοχος κι ένας ακόμη άνδρας που τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για απλή συνέργεια στην πράξη της απάτης. Η απάτη αφορούσε σε κάποια από τις πολλές περιπτώσεις που κατηγορούνταν ενώ αθωώθηκε για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο δικηγόρος κατηγορούνταν πως σε πολλές περιπτώσεις εξαπάτησε πολίτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Όμως μόνο για κάποιες από αυτές αποδείχθηκε η ενοχή του.

Τους έλεγε με σιγουριά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, πως έχει τη δυνατότητα να επιτύχει με δικαστικές και εξώδικες ενέργειες την υπαγωγή τους στον Ν. 3869/2010 «περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» δηλαδή τον γνωστό ως «νόμο Κατσέλη». Παράλληλα τους υποσχόταν την περικοπή υψηλού ποσοστού των οφειλών τους από δάνεια προς διάφορες τράπεζες. Όμως κατηγορούνταν πως δεν είχε τη δυνατότητα να επιτύχει με βεβαιότητα ούτε την ένταξή τους στον Νόμο Κατσέλη μα ούτε και το «ψαλίδισμα» των δανείων. Επί της ουσίας δηλαδή αντιμετώπιζε την κατηγορία πως πήρε χρήματα και δεν έκανε όσα περίμεναν οι πολίτες. Αποδείχθηκε η ενοχή του, όσον αφορά στην απάτη, για τρεις περιπτώσεις.

«Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στην προτελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου και είχε αναρωτηθεί: «Υπάρχει κάποιο όριο στην αμοιβή του δικηγόρου και δεν το ξέρω; Ο δικηγόρος είναι επαγγελματίας. Έπρεπε να πληρωθώ. Δεν πήρα όμως αυτές τις αμοιβές που λένε. Όταν είσαι υπερχρεωμένος δεν μπορείς να δίνεις τέτοια ποσά. Δεν εξαπάτησα ποτέ κανέναν. Δεν πήρα τίποτα παραπάνω χωρίς να δουλέψω» είχε αναφέρει.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Λίγο μετά την ετυμηγορία ο δικηγόρος μίλησε στην «Ε» και είπε πως σέβεται την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η απόφαση με απάλλαξε από τριάντα δύο πράξεις που οι κατευθυνόμενοι σκευωροί αυτής της πολύκροτης υπόθεσης μου σύναψαν και μου απέδωσε τρεις που αφορούν στο έγκλημα της απάτης 386 ΠΚ σε κατοίκους Τρίπολης, Τρικάλων και Αγιάς με οφειλές προς τις τράπεζες πάνω από 1.500.000 ευρώ».

Εν συνεχεία προέβλεψε: «Το Εφετείο θεωρώ ότι θα σκύψει πάνω σ’ αυτές τις τρεις πράξεις ενδελεχώς και θα με απαλλάξει, διότι δεν υπάρχει καμιά παράσταση ψευδών γεγονότων, παρά μόνο η επίπονη διαδικασία του Νόμου Κατσέλη που ως δικηγόρος πρότεινα στις αιτήσεις μου τα τρία σχέδια διευθέτησης για τους αντίστοιχους εντολείς μου και που προσωρινά δικαιώθηκαν, αλλά δυστυχώς επέλεξαν ν’ αλλάξουν δικηγόρο στο κύριο δικαστήριο τους και έτσι οδηγηθήκαμε έως εδώ».

Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Έχω πίστη στην ελληνική δικαιοσύνη που υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια, έχω χειριστεί περίπου 2.500 υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών το 1% των αιτήσεων του Νόμου Κατσέλη με πάνω από 70% επιτυχίας και είμαι ειδικός και αναγνωρισμένος σ’ αυτό που κάνω σ’ όλη την Ελλάδα και στα 100 Ειρηνοδικεία που κινούμαι καθημερινά, ιδρώνω και δίνω τη γνώση και εμπειρία μου για τους δανειολήπτες».

Μάλιστα υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «έγκλημα είναι η αχαριστία».

Οι ποινές έχουν τριετή αναστολή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass