ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Δήμος – κάτοικοι καλούν την ΕΛ.ΑΣ.

• «Κομμένο από σήμερα το τσιγάρο στο Δημαρχείο», τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 27 Απρ 2018 21:43

Μεγαλύτερη αστυνόμευση στη συνοικία της Νέας Σμύρνης έτσι ώστε να περιορισθούν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από μερίδα Ρομά ζητούν κάτοικοι της συνοικίας αλλά και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάνννης ο οποίος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προανήγγειλε μάλιστα και παρέμβασή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας.

Τη δήλωση Καλογιάννη προκάλεσε διαμαρτυρία κατοίκων της συνοικίας σύμφωνα με τους οποίους το τελευταίο διάστημα, μερίδα Ρομά - κατοίκων της Νέας Σμύρνης με εριστική συμπεριφορά και με πρόσχημα τις εορταστικές εκδηλώσεις αδιαφορούν για την τήρηση των νόμων ενώ «παίζουν κρυφτούλι» με την ΕΛ.ΑΣ. μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων, για ηχορύπανση για παράδειγμα.
Κάτοικοι της συνοικίας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τον κ. Καλογιάννη και, παρουσία του αντιδημάρχου Δημ. Μαβίδη και του προέδρου της 3ης Κοινότητας Κων. Ζέβλα εξέθεσαν τα προβλήματα ζητώντας μεγαλύτερη αστυνόμευση αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναφοράς του θέματος σε εισαγγελικές αρχές και ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να επέμβουν.
Για τη συνάντηση ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο χθες βράδυ ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με βάση τα όσα του καταγγέλθηκαν, «το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχει μια αντιστροφή του κλίματος που είχε δημιουργηθεί στη συνοικία έπειτα από τη συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και Αστυνομικής Διεύθυνσης» αναφερόμενος στα μέτρα που είχαν ληφθεί πάλι μετά από καταγγελίες πολιτών αλλά και της επίθεσης που είχαν δεχθεί αστυνομικοί, το περασμένο καλοκαίρι, όταν παρατήρησαν κατοίκους για ηχορύπανση.
Για να προσθέσει ο κ. Καλογιάννης ότι «θα παρέμβω εκ νέου στην Αστυνομική Διεύθυνση να ενταθούν τα μέτρα ώστε να επιστρέψουμε στην κατάσταση ύφεσης» διευκρινίζοντας ότι η παρέμβαση για την τήρηση των νόμων γίνεται παράλληλα με τις προσπάθειες του Δήμου να ικανοποιηθεί το αίτημα φορέων των Ρομά «για αποσυμφόρηση της συνοικίας».
«ΚΑΦΑΟ»
Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων. Αρχικά η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Διαμάντου, Κατερίνα Ζιαζιά, μετέφερε τη διαμαρτυρία συμπολιτών για τα ογκώδη κυτία («ΚΑΦΑΟ») που τοποθετούν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στα πεζοδρόμια, εμποδίζοντας μάλιστα σε κάποιες των περιπτώσεων ακόμη και τη διέλευση πεζών.
Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει ότι το έργο αφορά στην εγκατάσταση οπτικών ινών από εταιρίες προκειμένου να βελτιώσουν παρεχόμενες υπηρεσίες σημειώνοντας ότι, μετά από παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι εταιρίες προχωρούν σε διορθώσεις.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ενημέρωση για το θέμα των προσφύγων και την αύξηση των υποδομών με νέα προκάτ στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου, ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μάρ. Ξηρομερίτης.
Με τον δήμαρχο Λαρισαίων να σημειώνει πως «η υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα εξελίσσεται ικανοποιητικά». Προσθέτοντας ότι «το θέμα της διεύρυνσης της Δομής με νέα κοντέινερ, με βάση και τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ερευνώ με το αρμόδιο Υπουργείο». Υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «η συμφωνία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αφορά σε “σταθερό” αριθμό φιλοξενουμένων στο Κουτσόχερο».
Ο κ. Ξηρομερίτης κατέθεσε επίσης ερωτήσεις για την επικινδυνότητα της περιφερειακής Τρικάλων στη “διασταύρωση” με το Νέο Κοιμητήριο, τη μεταστέγαση του 4ου ΕΠΑΛ στο πρώην κτίριο της Βιοχημείας, και τέλος για την επιστολή για ονοματοδοσία δρόμου της Λάρισας σε οδό Κων. Ροδόπουλου. Επίσης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καραλαριώτου, Αντ. Πράπας κατέθεσε ερωτήσεις για τις παιδικές χαρές αλλά και για την ελεύθερη είσοδο στον δημοτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Καλλιθέας, στο ύψος του ΤΕΕ.
Απαντώντας ο κ. Καλογιάννης, για τη διασταύρωση στην Περιφερειακή, σημείωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη. Για το 4ο ΕΠΑΛ σημείωσε ότι έχει ληφθεί η απόφαση σε πολιτικό επίπεδο αλλά η παράδοση του κτιρίου καθυστερεί με αφορμή οφειλή ύψους 28.000 ευρώ από το Τμήμα Βιοχημείας στην εταιρία Φυσ. Αερίου. Για την ονοματοδοσία Ροδόπουλου τόνισε πως δεν έχει ενημερωθεί για την επιστολή. Για τις παιδικές χαρές είπε ότι ο Δήμος θα πιστοποιήσει όλες τις εγκαταστάσεις ενώ για τον χώρο στάθμευσης τόνισε πως εξετάζεται η διάσταση της τοποθέτησης ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της εισόδου – εξόδου οχημάτων.
Με την ευκαιρία ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κων. Γαβρόγλου για το θέμα της συγχώνευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως και για την εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ
Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο επικεφαλής παράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας, τονίζοντας την ανάγκη καθολικής εφαρμογής της απόφασης ενάντια «στη μάστιγα του καπνίσματος» παρουσιάζοντας στοιχεία από τη «γεωμετρική πρόοδο» του αριθμού των θανάτων που προκαλεί το κάπνισμα.
 Ο εισηγητής αναφέρθηκε παράλληλα και στα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε υποχρέωση απέναντι τα παιδιά μας να πάρουμε μέτρα». Με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει, στο ίδιο πλαίσιο, πως, από σήμερα «τέρμα το τσιγάρο μέσα στο Δημαρχείο και σε όλες τις δημοτικές δομές».
Την εισήγηση Νασιώκα επικρότησαν εκπρόσωποι παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς να αποφευχθεί η «γκρίνια» των καπνιστών συμβούλων. Στην ανάγκη εφαρμογής του νόμου αναφέρθηκαν με τοποθετήσεις τους οι Δημ. Γεωργάκης, Κων. Καλαμπαλίκης, Γ. Παζιάνας, Δημ. Μαβίδης, Παν. Νταής, Αντ. Πράπας, Νίκ. Μπαράς, Μαίρη Καμηλαράκη και Μιχ. Τσακίρης ενώ την ανάγκη να «μην στοχοποιηθούν οι καπνιστές» σημείωσε η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ζιαζιά ενώ ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος τόνισε πως «”άρρωστοι” είμαστε και όχι εγκληματίες». Με τον κ. Νασιώκα να σημειώνει πως «η εκστρατεία είναι εναντίον του καπνίσματος και όχι κατά των καπνιστών».
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε τέλος σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και μελέτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως για τις οδούς Βενιζέλου, Δήμητρας και Φιλελλήνων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass