Εκκλησιαστικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 15:23

ΜΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεώργιο στη Λάρισα

Με αφορμή την εορτή του Μεγαλομ. Αγ.Γεωργίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις με την ονομασία «ΑΗ-ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2018» στην ομώνυμη συνοικία της οδού Βόλου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα.

Σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου: 6:00 μ.μ. Υποδοχή ιερού λειψάνου του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού στη διασταύρωση Βόλου και Χανίων και στη συνέχεια ιερή λιτάνευση προς τα προπύλαια του Ι. Ναού όπου θα τελεσθεί δέηση-αρτοκλασία και θα ακολουθήσει η ακολουθία του εσπερινού.
Παρασκευή 20 Απριλίου: 7:00-10:00 π.μ. όρθρος-θεία λειτουργία
11:30 π.μ. οι χαιρετισμοί του Αγίου.
6:00 μ.μ. εσπερινός-ιερά παράκληση
9:00-12:30μ. ιερά αγρυπνία και το ύψωμα
Σάββατο 21 Απριλίου: 7:00-10:00 π.μ. όρθρος-θεία λειτουργία
11:00 π.μ. παράκληση του Αγίου.
6:30 μ.μ. ιερά ακολουθία του εσπερινού
7:30 μ.μ. Θέατρο Σκιών «ΝΑΜΑSTΕ», στη συνέχεια παίζουμε με το μπαλόνι του Καραγκιόζη και κλείνουμε σχεδιάζοντας φιγούρες του Καραγκιόζη.
Κυριακή πρωί 22 Απριλίου: 7:00-10:00 π.μ. όρθρος-θεία λειτουργία
11:00 π.μ. φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου μικρός (2,5χλμ.) και μεγάλος (10χλμ.) με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγ. Γεώργιος» και την «Ενοριακή Συντροφιά». Απονομή επάθλων. Δηλώσεις συμμετοχής στην Ιστοσελίδα του Ιερού Ναού: www.galilea.gr
Κυριακή απόγευμα 22 Απριλίου: 7:30 μ.μ. πανηγυρικός μέγας εσπερινός και η ακολουθία της λιτής με αρτοκλασία.
Δευτέρα 23 Απριλίου: 7:00-10:00 π.μ. όρθρος- πανηγυρική θεία λειτουργία της εορτής. 5:00 μ.μ. ακολουθία ιερού ευχελαίου ακολούθως η ιερή ακολουθία του εσπερινού, στη συνέχεια ιερά παράκληση του Αγίου και τέλος ιερή λιτάνευση του ιερού λειψάνου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.
9:00 μ.μ. ακολουθία του ιερού υψώματος και θα κλείσει η ημέρα με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη της Ενοριακής Συντροφιάς του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.
Τρίτη 24 Απριλίου: 7:00-10:00 π.μ.όρθρος-θεία λειτουργία
11:30 π.μ. οι χαιρετισμοί του Αγίου.
6:00 μ.μ. εσπερινός-ιερά παράκληση
7:00 μ.μ. προπομπή του ιερού λειψάνου
Ολες τις ημέρες ανοικτός θα παραμένει ο Ιερός Ναός από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 μ.μ.
Μέσο εξυπηρέτησης: Αστική συγκοινωνία Νο 2. Στάση «Αγ.Γεώργιος».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Πανηγυρίζει ο Αγιος
Γεώργιος Νίκαιας Τη Δευτέρα 23 Απριλίου γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:
Την Κυριακή 22 Απριλίου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από εκπρόσωπο της Μητρόπολης. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου από 7- 10:30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και η τελετή του Υψώματος του Αγίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου πλαισιωμένη από τη φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ. Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Γεωργίου.

Συνέλευση φιλανθρωπικού σωματείου

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου (Δαόχου 36 – Λάρισα) θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα «Απολογισμός έργου 2017». Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Εορτάζει ο Άγιος Γεώργιος στη Γιάννουλη

Με λαμπρότητα θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου το τριήμερο 21, 22 και 23 Απριλίου με ιερές ακολουθίες στον εορτάζοντα ναό της Γιάννουλης και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Αναλυτικότερα μεθαύριο Σάββατο 21 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο Εσπερινός και θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Αγίου Γεωργίου. Την Κυριακή το πρωί, 7:30-10:30 θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 7:30, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, από 7:30 έως 10:30 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και το Ύψωμα του Αγίου. Αμέσως μετά στον προαύλειο χώρο του ναού θα λάβουν χώρα παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7:30, θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία η μεγάλη λιτανεία της ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Oμιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα Πέμπτη 19 Aπριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων "Ο ΣΩΤΗΡ" με θέμα: «Συνοδοιπορία με τον Αναστάντα».

Παράκληση προς την Παναγία για τα άτεκνα ζευγάρια

Από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι η τοπική Εκκλησία κατέχει την εικόνα της Παναγίας Εγκυμονούσας. Πρόκειται για σπάνια απεικόνιση της Παναγίας σε κατάσταση εγκυμοσύνης, γνωστή στη βυζαντινή τέχνη ήδη από τον 11ο αιώνα. Η Παναγία Εγκυμονούσα θεωρείται ως η προστάτιδα των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.
Η εικόνα βρίσκεται σε μόνιμο προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας. Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία, τελείται η παράκληση της Παναγίας και διαβάζεται η ειδική ευχή υπέρ των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Κήρυγμα στην Αγ. Αικατερίνη

Κάθε Δευτέρα, για τον μήνα Απρίλιο στις 18:00, εσπερινός και παράκληση στην Αγία Αικατερίνη και αμέσως μετά εσπερινό κήρυγμα με την ανάλυση του βιβλίου της Π.Δ "Κριτές". Κάθε Παρασκευή, για τον μήνα Απρίλιο στις 18:00, εσπερινός και παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και αμέσως μετά λίγα λεπτά με λόγους αγίων πατέρων της εκκλησίας μας σε θέματα που μας απασχολούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass