ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΛΟΥ:

Επιτέλους, ας φέρει ώριμες μελέτες η Περιφέρεια για την παλιά εθνική

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2018 22:30

Την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων που θέλουν να μετατραπεί η οδός Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με την παράλληλη υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τη μετατροπή του τμήματος της Παλιάς Εθνικής Οδού σε αστικό δρόμο, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ το πρόσφατο δυστύχημα στη Λάρισα στη διασταύρωση της Βόλου με την Παλιά Εθνική Οδό (σήμερα Καραμανλή) κατά το οποίο έχασε τη ζωή της μια νέα κοπέλα, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ατυχήματα, πολλά απ’ αυτά θανατηφόρα, που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο-καρμανιόλα της πόλης. Ο κ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και σε αυτές περιλαμβάνονται ανισόπεδες διαβάσεις πεζών, σήμανση, καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, παράκαμψη, σύνδεση Παλιάς και Νέας Εθνικής έξω από την πόλη.

Παράλληλα ανέδειξε το πρόβλημα των διοδίων ζητώντας την κατάργησή τους, σημειώνοντας ότι είναι η βασική αιτία που εξαναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται την πόλη μέσω της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, συμφώνησε με τις επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΚΕ ωστόσο σημείωσε πως «η αποκλειστική αρμοδιότητα για τη μελέτη ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», και ότι από την πλευρά του Υπουργείου «έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε οικονομικά όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες από την Περιφέρεια» την οποία κάλεσε «να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους».

Δήλωσε πως «εγγράφως θα οχλήσω την Περιφέρεια Διοίκηση», ωστόσο για τα διόδια που έχει την ευθύνη η κυβέρνηση, ο υφυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στις απαντήσεις του.

Ο Γ. Λαμπρούλης από την πλευρά του επισήμανε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρεμβαίνει και να μην περιμένει το πότε η τοπική διοίκηση θα πάρει πρωτοβουλία για την επίλυση ενός προβλήματος.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΚΚΕ επανέλαβε το πρόβλημα με τη διέλευση βαρέων οχημάτων λόγω των διοδίων ζητώντας να προχωρήσουν οι άμεσες παρεμβάσεις με τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΑΘΗΝΑ (Της Αλεξάνδρας Φωτάκη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass